Otvorene prijave za antikorupcijski program za mlade u rujnu u Varaždinu Foto: ilustracija

Otvorene prijave za antikorupcijski program za mlade u rujnu u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 6.8.2021. u 08:20h | Objavljeno u Društvo

Youth Voice for Integrity (YVI) drugo je izdanje programa koji okuplja mlade u starosti od 16 do 24 godine s ciljem poticanja angažmana mladih u borbi protiv korupcije.

Program traje od 2.-6. rujna 2021. godine u Varaždinu, a organizira ga Forum za održivi razvoj Zeleni prozor, uz financijsku podršku američkog veleposlanstva u Zagrebu.

- Cilj projekta je upoznati sudionike s definicijom korupcije, posljedicama koje korupcija ima na zajednicu i načinima na koje se korupcija manifestira u društvu (uključujući medije, zdravstvo, politiku i obrazovanje), ali ih i potaknuti na razmišljanje o rješenjima i načinima na koje se možemo uspješno boriti protiv korupcije - pojasnili su iz Foruma za održivi razvoj Zeleni prozor.

U prvom izdanju projekta sudjelovalo je 17 mladih iz cijele Hrvatske, koji su po završetku programa prezentirali vlastite, vrlo uspješne i kreativne, inicijative i projekte za borbu protiv korupcije.

Prvi dio programa sastoji se od interaktivnih predavanja i radionica na temu korupcije i borbe protiv korupcije, a koje će održati razni predavači koji su stručnjaci u svojim područjima. U sklopu drugog dijela programa, sudionici će dobiti priliku osmisliti vlastite inovativne strategije i inicijative za borbu protiv korupcije, pri čemu će imati mentorsku podršku. Tijekom posljednjeg dana programa, sudionici će predstaviti svoje ideje, a oni koji žele implementirati svoje ideje, dobit će mentorsku podršku i nakon završetka programa.

Dodatno, sudionici će kroz slobodno vrijeme imati priliku upoznati grad Varaždin i mlade koji aktivno djeluju u njemu.

Sve troškove sudjelovanja u programu pokriva organizator. Prijave su otvorene do 17. kolovoza, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na sljedećem linku: https://forms.gle/Hg2D8mtUSw67TkDL8.

Za dodatne informacije o projektu, može se kontaktirati organizatore na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .