Otvorene prijave na Školu medijske kulture "Dr. Ante Peterlić" Foto: HFS

Otvorene prijave na Školu medijske kulture "Dr. Ante Peterlić"

VV / HFS | 8.5.2021. u 20:43h | Objavljeno u Društvo

U današnjem je društvu medijska pismenost izuzetno bitna i s njom se susreću djeca od najranije dobi. Škola medijske kulture jedan je od pet najvažnijih projekata medijskog opismenjavanja kroz koji je u 20 godina postojanja prošlo više od 2.500 polaznika.

- Pravi je izbor za sve učenike, studente i profesore koji žele proširiti znanja iz medijske pismenosti i upoznati se s filmskom teorijom! - poručuju iz Hrvatskog filmskog saveza.

Desetodnevni plan Škole obuhvaća predavanja, metodičke radionice, videoradionice, večernje projekcije filmova i jutarnje skupne rasprave o filmu. Takav raspored i pristup čine Školu idealnim mjestom dogradnje, usavršavanja, ali i prvog susreta sa svijetom filma, fotografije, radija i medija.

Škola medijske kulture „Dr. Ante Peterlić“ i ove će se godine održati u Varaždinu, baroknom gradu s lokacijama idealnim za snimanja i učenja o filmskoj teoriji i medijskoj pismenosti, od 18. do 28. kolovoza.
Mogu se prijaviti svi profesori, odgajatelji, studenti, kinoklubaši, članovi udruga i samostalni autori koji žele učiti o filmu, usvojiti potrebne vještine za prenošenje znanja i raspravljati s najvećim filmskim profesionalcima.

skola_medijske_kulture_najava_2021_1.jpg

Polaznici mogu birati između seminarskih programa te prvog i drugog seminarskog stupnja ili pak upisati neku od 14 radionica (igrani, dokumentarni, eksperimentalni ili animirani film, kamera i snimanje, montaža, fotografija, radioreportaža, scenarij, dramska pedagogija, postprodukcija zvuka, vizualni efekti, televizijska reportaža).

U deset intenzivnih i zanimljivih filmskih dana plan rada raspoređen je u predavanja, metodičke radionice, videoradionice, večernje projekcije filmova i jutarnje skupne rasprave o filmu te upravo sve to čini Školu idealnim mjestom dogradnje, usavršavanja, ali i prvog susreta sa svijetom filma, fotografije, radija i medija. Uvjete sudjelovanja možete pročitati OVDJE, a link na prijavu nalazi se OVDJE.

Stručnost predavača i voditelja radionice, kao i sve širi krug škola (osnovnih i srednjih), ali i domova koji nakon završene Škole medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” s djecom i mladima rade medijsku kulturu unutar svojeg predmeta i propisanog plana i programa, kao i izvannastavnu aktivnost, govore u prilog uspješnosti škole.

skola_medijske_kulture_najava_2021_2.jpg

Ulaganje u učitelje, profesore, stručne suradnike, odgajatelje, ali i one koji su tek zaljubljenici u medije, ulaganje je u generacije i generacije djece i mladih. Od 18. do 28. kolovoza Varaždin će na deset dana postati pravo filmsko središte, stoga požurite jer prijave traju do 15. lipnja 2021., a zbog velikog interesa broj polaznika je ograničen.

Prijaviti se možete na ovom linku.

- Vidimo se u Varaždinu na deset nezaboravnih dana filmskog druženja! - pozivaju iz HFS-a.

Više informacija pronađite na web-stranici Škole medijske kulture smk.hfs.hr.

skola_medijske_kulture_najava_2021_3.jpeg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci