Otvorene prijave na 11. izdanje VAFI & RAFI festivala od 1. do 7. lipnja 2020. Foto: VAFI

Otvorene prijave na 11. izdanje VAFI & RAFI festivala od 1. do 7. lipnja 2020.

Varaždinske vijesti | 7.11.2019. u 20:12h | Objavljeno u Društvo

Kao što su organizatori najavili ove godine na zatvaranju jubilarnog 10. VAFI & RAFI  festivala, jedanaesto će izdanje biti održano od 1. do 7. lipnja 2020. godine u Varaždinu i Rijeci. Zemlja partner festivala je Irska čiji je grad Galway uz Rijeku odabran za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Ovih su dana otvorene prijave na VAFI & RAFI festival i to u dvije sekcije – VAFI gdje se natječu animirani filmovi koje su radila djeca i mladi do 18 godina starosti (u tri već poznate kategorije: MINI, MIDI i MAXI), te RAFI gdje se natječu profesionalni animirani filmovi za djecu i mlade u četiri kategorije namijenjene za dobne skupine (0-6, 7-10, 11-14 i 15-18 godina starosti).  Prijave traju sve do 26. siječnja 2020. godine. Po završetku prijava selekcijska komisija će pregledati prijavljene animirane filmove, a koji će filmovi ući u natjecateljsku konkurenciju, saznat ćemo početkom travnja. Više informacija o prijavama i o samom Festivalu možete pogledati na službenim internetskim stranicama www.vafirafi.com .

Student Jasmin Mikolaj izradio novi vizual Festivala

Petu akademsku godinu za redom studenti Sveučilišta Sjever na Odjelu za multimediju, oblikovanje i primjenu radili su plakat i vizual za 11. VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin/Rijeka u sklopu kolegija Grafičkog dizajna. Najbolji plakat, koji organizatori posvećuju Irskoj kao zemlji partneru, izradio je student Jasmin Mikolaj koji je s organizatorima Festivala nastavio suradnju oko daljnje izrade grafičkih materijala.

- Poznata kao jedna od najšarmantnijih i najgostoljubivijih europskih zemalja, Irska je partner 11. VAFI & RAFI festivala. Bogatim krajolikom, kulturom, tradicijom i poviješću Irska je ponudila brojne svjetski prepoznatljive simbole koji su pružili niz mogućnosti kod izrade vizuala za festival - ispričao je student Jasmin Mikolaj.

- Uzevši u obzir da je VAFI & RAFI festival djece i mladih, cilj mi je bio da glavni motiv vizuala izazove emocije sreće, veselja, iskrenosti i vedrine. Stoga sam kao glavni motiv odabrao potkovu koja predstavlja sreću i zaštitu. Kraj potkove okrenut je prema gornjem desnom kutu jer postoji vjerovanje da sreća koja uđe unutar tako okrenute potkove ne može izaći. Sekundarni motiv kojim sam zaokružio cjelinu je djetelina koja također predstavlja simbol sreće, te je ujedno i jedan od najomiljenijih simbola Irske.. Iznimno mi je drago što sam dobio priliku raditi na vizualu VAFI & RAFI festivala, te time zahvaljujem Sveučilištu Sjever i organizatorima festivala na pruženoj prilici - zaključio je Jasmin.

Ovom prilikom organizatori Festivala zahvaljuju profesorima sa Sveučilišta Sjever, Robertu Gečeku i asistentu Ivanu Goranu Žunaru, na ponovno uspješnoj suradnji.

VAFIRAFI_plakat_2020.jpg