Otvorene 61. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži, u Varaždinu čak 1.400 malih i velikih pjevača Foto: Varaždinska županija

Otvorene 61. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži, u Varaždinu čak 1.400 malih i velikih pjevača

Varaždinske vijesti | 3.5.2018. u 09:12h | Objavljeno u Društvo

Čak 1.400 sudionika okupilo se na 61. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu, koje su u HNK u Varaždinu svečano otvorene jučer, 2. svibnja, a završavaju danas, 3. svibnja, u 19.30 sati, objavom rezultata Prosudbenog povjerenstva i podjelom priznanja, pohvalnica, zahvalnica, plaketa i nagrada. Na ovogodišnjem državnom natjecanju pjevačkih zborova djece i mladeži Republike Hrvatske sudjeluju 42 pjevačka zbora, a natječu se u ukupno 10 kategorija, od najmlađeg osnovnoškolskog uzrasta, preko viših razreda OŠ, pa do srednjoškolaca.

Domaćin ovog, već tradicionalnog natjecanja je Glazbena škola Varaždin, a uz Varaždinsku županiju, pokrovitelji su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo kulture te Grad Varaždin. Dobrodošlicu malim i velikim pjevačima te njihovim mentorima poželio je zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, ujedno i predsjednik Državnog povjerenstva.

- Glazbene svečanosti hrvatske mladeži sve nas obogaćuju. Posebno zahvaljujem mentoricama i mentorima, vama koji na nove generacije prenosite umjetničke vrijednosti, duh i kulturu. Natjecateljima želim da pokažu svo svoje znanje, sve u što su ulagali puno truda. Članovi Prosudbenog povjerenstva neće imati lak zadatak. Svima želim ugodan boravak u Varaždinu i Varaždinskoj županiji – istaknuo je na otvaranju zamjenik Paljak.

Tajnica Državnog natjecanja Anita Gergorić čestitala je svim sudionicima.

- Čestitam vam, jer ste dolaskom na ovo državno natjecanje, koje ima visoke kriterije, postigli veliki uspjeh. Isto tako, čestitam i svim vašim prijateljima iz vaših i drugih škola koji se nisu plasirali ovdje, jer su također bili jako vrijedni i krasni – rekla je Anita Gergorić, koja je uputila zahvale Varaždinskoj županiji i Glazbenoj školi Varaždin.

Nastupi najboljih zborova djece i mladeži u Hrvatskoj mogu se pratiti u Koncertnoj dvorani varaždinskog HNK. Varaždinska županija na državnom natjecanju ima čak osam predstavnika: pjevačke zborove OŠ Šemovec, OŠ Trnovec, OŠ Ante Starčevića Lepoglava, OŠ Novi Marof, OŠ Visoko, OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija, OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec i OŠ Petrijanec.

glazbene_svecanosti_hnk_varazdin_1.JPG

glazbene_svecanosti_hnk_varazdin_2.JPG

glazbene_svecanosti_hnk_varazdin_3.JPG

glazbene_svecanosti_hnk_varazdin_4.JPG

glazbene_svecanosti_hnk_varazdin_5.JPG

glazbene_svecanosti_hnk_varazdin_6.JPG

glazbene_svecanosti_hnk_varazdin_7.JPG

glazbene_svecanosti_hnk_varazdin_8.JPG

glazbene_svecanosti_hnk_varazdin_9.JPG