Otvorena nova sezona izlaganja umjetnika u P4

Varaždinske vijesti | 3.3.2021. u 18:42h | Objavljeno u Društvo

U ponedjeljak, 1. ožujka s početkom u 19 sati održano je otvaranje samostalne izložbe slika Mihaela Bađuna u Centru za mlade i nezavisnu kulturu – P4.

Ovom je izložbom udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA otvorila sezonu izlaganja u novoj godini, a time se nastavlja ciklus programa Podrum ponedjeljkom. Izložba je otvorena za javnost do 13. ožujka.

Podvojenost između vanjštine i psihe karakterizira svakog pojedinca. Informacije koje tijelo fizički zaprima iz okoline integriraju se, te kreiraju psihički proces percepcije, stvarajući tako subjektivan dojam objektivne stvarnosti. U formiranju vlastite, jedinstvene slike svijeta sudjeluju i fenomeni kao što su osjećaji, iskustvo i očekivanja ili pak ljudska nemogućnost apsolutnog percipiranja vlastite okoline. Prisutnost beskonačnih perceptivnih svjetova, proces spoznaje te egzistencijalna „rastrganost“ suvremenog čovjeka teme su koje nastaju u seriji radova pod nazivom „Glave“. Radovi se temelje na stvarnim osobama, ali nisu portreti, već prikazi nastali fascinacijom okolinom, ukusom za neobičnim i nepredvidljivim te zbog težnje za prikazom ljudskog lika u njegovoj spiritualnoj i tjelesnoj mnogostrukosti.

Mihael je rođen 1996. godine u Varaždinu. Nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja na Prvoj gimnaziji Varaždin, 2015. godine upisuje preddiplomski studij „Likovne kulture“ na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Akademski naziv sveučilišni prvostupnik edukacije likovne kulture stječe 2018. godine, završivši u 10% najuspješnijih studenata preddiplomskog studija.

Izlagao je na desetak grupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu od kojih su značajne: Transform 2019: Trans-form:action u +MSUM u Ljubljani i Demiurg u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. Dobitnik je Rektorove nagrade za grupni izložbeni projekt Deutsch-roemisches Brevier iz 2018. godine. Ilustrirao je naslovnice triju knjiga, ko-autor je javnog murala u gradu Varaždinu te kreator nekolicine kraćih objavljenih stripova. Trenutno se nalazi na diplomskom studiju Likovne kulture pod mentorstvom profesorice Ines Krasić. Ovo je njegova prva samostalna izložba.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci