OTKRIVAMO Kakav je interes u školama, fakultetima i SC-u Varaždin za cijepljenje? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

OTKRIVAMO Kakav je interes u školama, fakultetima i SC-u Varaždin za cijepljenje?

IHR/Varaždinske vijesti | 24.4.2021. u 08:06h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska županija među najboljim je hrvatskim županijama prema odazivu nastavnika i ostalih djelatnika škola za cijepljenje protiv koronavirusa!

Prema podacima koje smo dobili od Ministarstva znanosti i obrazovanja, od 3322 djelatnika zaposlenih u školama na području Varaždinske županije, za cijepljenje se izjasnilo njih 1407, odnosno 42,35 posto! Ispred nas je samo Koprivničko-križevačka županija, koja je po odazivu djelatnika u školama najbolja u Hrvatskoj. U toj se županiji od 1995 djelatnika, za cijepljenje izjasnilo njih 911, što je 45,66 posto. Najmanji interes prosvjetara i drugih djelatnika zaposlenih u školama je u Sisačko-moslavačkoj županiji: od 2585 djelatnika zaposlenih u školama, za cijepljenje se izjasnilo svega 507 djelatnika, što je 19,61 posto.

Za cijepljenje se izjasnila većina djelatnika i varaždinskih fakulteta.

- Prema prikupljenim podacima internom anketom unutar fakulteta, veći dio naših djelatnika se želi cijepiti, već su cijepljeni prvom dozom ili su preboljeli COVID-19. Stoga se za cijepljenje na poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja prijavilo oko 40 posto djelatnika. Većinom se radi o mlađoj populaciji i populaciji srednjih godina – kažu na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike (FOI).

Na Geotehničkom fakultetu Varaždin (GTF) za cijepljenje se izjasnilo 32 djelatnika od ukupno 68 zaposlenih.

- Uzimajući u obzir i činjenicu da se uz 32 djelatnika koji se žele cijepiti, troje ih se već cijepilo, što znači da će se na našem fakultetu cijepiti 51 posto zaposlenika – doznali smo na GTF-u.

Na Sveučilištu Sjever trenutno je stalno zaposleno 205 zaposlenika, a 92 zaposlenika iskazalo je interes za cijepljenje, što je oko 50 posto ukupnog broja zaposlenika.

- Ako u obzir uzmemo činjenicu kako je određeni broj zaposlenika već prebolio COVID-19 te sukladno preporuci svojih liječnika koji smatraju kako zasad još uvijek nema potrebe za cijepljenjem, a jedan manji broj zaposlenika se već i cijepio, odaziv je i više nego dobar – zadovoljni su na Sveučilištu Sjever na kojem smo doznali kako je više od 40-ak studenata volonterski sudjelovalo na prvom i drugom masovnom procjepljivanju u Varaždinskoj županiji.

- Na tome im zahvaljujemo jer ne samo da time mogu biti primjer drugima, već pokazuju izuzetnu odgovornost i zrelost u ovim izazovnim vremenima za sve nas – poručuju.
U Studentskom centru Varaždin cijepilo bi se više od polovice zaposlenika.

- Od ukupno 79 djelatnika, za cijepljenje ih se izjasnilo njih 44 – doznali smo u SC-u Varaždin.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci