OTKRIVAMO Kakav je interes u školama, fakultetima i SC-u Varaždin za cijepljenje? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

OTKRIVAMO Kakav je interes u školama, fakultetima i SC-u Varaždin za cijepljenje?

IHR/Varaždinske vijesti | 24.4.2021. u 08:06h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Varaždinska županija među najboljim je hrvatskim županijama prema odazivu nastavnika i ostalih djelatnika škola za cijepljenje protiv koronavirusa!

Prema podacima koje smo dobili od Ministarstva znanosti i obrazovanja, od 3322 djelatnika zaposlenih u školama na području Varaždinske županije, za cijepljenje se izjasnilo njih 1407, odnosno 42,35 posto! Ispred nas je samo Koprivničko-križevačka županija, koja je po odazivu djelatnika u školama najbolja u Hrvatskoj. U toj se županiji od 1995 djelatnika, za cijepljenje izjasnilo njih 911, što je 45,66 posto. Najmanji interes prosvjetara i drugih djelatnika zaposlenih u školama je u Sisačko-moslavačkoj županiji: od 2585 djelatnika zaposlenih u školama, za cijepljenje se izjasnilo svega 507 djelatnika, što je 19,61 posto.

Za cijepljenje se izjasnila većina djelatnika i varaždinskih fakulteta.

- Prema prikupljenim podacima internom anketom unutar fakulteta, veći dio naših djelatnika se želi cijepiti, već su cijepljeni prvom dozom ili su preboljeli COVID-19. Stoga se za cijepljenje na poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja prijavilo oko 40 posto djelatnika. Većinom se radi o mlađoj populaciji i populaciji srednjih godina – kažu na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike (FOI).

Na Geotehničkom fakultetu Varaždin (GTF) za cijepljenje se izjasnilo 32 djelatnika od ukupno 68 zaposlenih.

- Uzimajući u obzir i činjenicu da se uz 32 djelatnika koji se žele cijepiti, troje ih se već cijepilo, što znači da će se na našem fakultetu cijepiti 51 posto zaposlenika – doznali smo na GTF-u.

Na Sveučilištu Sjever trenutno je stalno zaposleno 205 zaposlenika, a 92 zaposlenika iskazalo je interes za cijepljenje, što je oko 50 posto ukupnog broja zaposlenika.

- Ako u obzir uzmemo činjenicu kako je određeni broj zaposlenika već prebolio COVID-19 te sukladno preporuci svojih liječnika koji smatraju kako zasad još uvijek nema potrebe za cijepljenjem, a jedan manji broj zaposlenika se već i cijepio, odaziv je i više nego dobar – zadovoljni su na Sveučilištu Sjever na kojem smo doznali kako je više od 40-ak studenata volonterski sudjelovalo na prvom i drugom masovnom procjepljivanju u Varaždinskoj županiji.

- Na tome im zahvaljujemo jer ne samo da time mogu biti primjer drugima, već pokazuju izuzetnu odgovornost i zrelost u ovim izazovnim vremenima za sve nas – poručuju.
U Studentskom centru Varaždin cijepilo bi se više od polovice zaposlenika.

- Od ukupno 79 djelatnika, za cijepljenje ih se izjasnilo njih 44 – doznali smo u SC-u Varaždin.