Osnovan Savjet mladih Varaždinske županije Foto: Varaždinska županija

Osnovan Savjet mladih Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 20.5.2018. u 15:00h | Objavljeno u Društvo

Savjet mladih Varaždinske županije osnovan je u četvrtak, 17. svibnja, u Županijskoj palači. Za predsjednika ovog tijela izabran je Lovro Lukavečki, dok je za potpredsjednika Savjeta mladih izabran Fran Ježić. Savjet broji 11 članova, a njihov mandat ovog Savjeta traje tri godine.

Savjet mladih je savjetodavno tijelo Županijske skupštine koje promiče i zagovara interese mladih Varaždinske županije. Cilj osnivanja Savjeta je aktivno uključivanje mladih u javni život te njihovo informiranje i savjetovanje te je prilikom toga važno poštivati načela nediskriminacije, partnerstva, suradnje i aktivnog sudjelovanja mladih.

Konstituirajuću sjednicu otvorio je potpredsjednik Županijske skupštine Zvonimir Sabati, a u ime Varaždinske županije novoizabrane članove Savjeta pozdravila je posebna savjetnica župana Natalija Martinčević.

- Vaša uloga u Savjetu mladih je značajna, posebice jer smo svi svjesni činjenice da su mladi najmanje zastupljeni u politici, a danas politika odlučuje o svim sferama naših života od zdravstva do obrazovanja. Želim da se što više sastajete, da zajedno predlažete vaše ideje i rješenja, a mi smo ovdje da vas slušamo i da vam pomognemo to i realizirati – naglasila je Martinčević.

Martinčević se osvrnula na ulaganja Varaždinske županije koja su značajna za mlade, te im je na kraju poželjela puno uspjeha u radu.