Osmaši tijekom praznika na radionicama u Elektrostrojarskoj školi učili kako se rade računalne igre Foto: Screenshot Prva školska televizija

Osmaši tijekom praznika na radionicama u Elektrostrojarskoj školi učili kako se rade računalne igre

VV | 26.2.2023. u 17:20h | Objavljeno u Društvo

Tridesetak učenika osmih razreda tijekom praznika odlučilo je naučiti kako se izrađuju video igre i programira, a neki od njih će možda odabrati srodna zanimanja za koja se mogu školovati upravo u Elektrostrojarskoj školi Varaždin.

5.jpg

- Htjeli smo učenicima na jedan praktičan način pokazati što mi ovdje radimo, zainteresirati za STEM područja, robotiku, elektroniku i automatiku, a oni će odlučiti i vidjeti što će nakon osmog razreda - rekao je Igor Kos, ravnatelj Elektrostrojarske škole Varaždin.

Učenici su znanja stjecali u Strukovnom centru za elektroniku i u kabinetu opremljenima vrhunskom opremom.

3.jpg

- Ovdje imamo sva čuda tehnologije, motivirane nastavnike i glavni izazov je kako učenike motivirati za nešto što je zanimljivo, dobro, nešto što ne moraju učiti napamet, nego s razumijevanjem. To su budući inženjeri elektrotehnike, strojarstva, inovatori i poduzetnici. Mogućnosti su neograničene - kaže Kos.

Jedan od polaznika radionice, Martin Herceg, učenik VI. OŠ Varaždin, u radionicu se uključio jer ga zanima programiranje.

- Oduvijek želim napraviti video igru, poput Minecrafta, koju ćema ja i prijatelji moći igrati - rekao je Martin.

Voditelj radionice Ratko Jakopec je otkrio kako su učenici otkrivali osnovnu filozofiju izrade igara.

4.jpg

- Polaznici su sjajni, to je dosta složena tehnologija, ali dobro su se snašli - rekao je Jakopec.

Iz Elektrostrojarske škole Varaždin uskoro najavljuju nove radionice.