Osigurane radne bilježnice, kutije za tehnički i atlas za osnovnoškolce s prebivalištem u Varaždinu

VV | 13.7.2021. u 08:14h | Objavljeno u Društvo

Grad Varaždin je 2014. godine započeo s financiranjem udžbenika i radnih bilježnica za sve obvezne predmete za sve učenike osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Varaždina.

Kako se od 2019. godine udžbenici financiraju sredstvima državnog proračuna, Grad Varaždin je nastavio s financiranjem drugih obrazovnih materijala za sve obvezne predmete (osim izbornih predmeta) za sve učenike osnovnih škola koji imaju prebivalište na području grada Varaždina.

U taj dio financiranja uključene su i kutije za tehnički odgoj kao i geografski atlas za učenike 5. razreda koji je onda u upotrebi do kraja 8. razreda.

Odluku o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala svaka osnovna škola donosi i objavljuje na svojim mrežnim stranicama sukladno kako je navedeno u članku 16. stavku 8. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu („Narodne novine“ 116/18).

Za tu svrhu je u Proračunu Grada Varaždina za 2021. godinu osigurano 1.253.000 kuna.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci