OŠ SVETI ILIJA Priredbom dočarali radost Božića, a zapjevao i učiteljski zbor Foto: OŠ Sveti Ilija / Gordana Šimunec

OŠ SVETI ILIJA Priredbom dočarali radost Božića, a zapjevao i učiteljski zbor

VV / S. Lelkić | 1.1.2020. u 12:30h | Objavljeno u Društvo

Simpatični božićni patuljci kroz božićnu su bajku proveli sve okupljene na svečanoj božićnoj priredbi koju su učenici i učitelji Osnovne škole "Vladimir Nazor" Sveti Ilija održali u u petak 20. prosinca u Pastoralnom centru "Vilim Cecelja" u Svetome Iliji.

Program božićne bajke, koju je osmislila učiteljica Martina Lakuš, vodili su šestaši Sebastijan Farkaš i Jana Hosni, a ovaj je voditeljski par pripremala učiteljica Sunčana Lelkić, koordinatorica ovogodišnje priredbe.

Na početku je Mali pjevački zbor, čije su članove pripremale učiteljice Mirjana Osonjački i Sanja Kolenko, zapjevao "Zvoni zvon; din, din, don". Veliki zbor očarao je publiku pjesmom "Whisper", a potom su uz pratnju tamburaša izveli i pjesmu "Sretan Božić svemu svijetu". Za ovu glazbenu čaroliju zaslužna je učiteljica Jelena Keretić.

bozicna_priredba_os_sveti_ilija_07.JPG

Događaje u Betlehemskoj dolini prikazala je scenska skupina viših razreda koju vodi učiteljica Maja Priher. Oni su za publiku izveli recital "Sveta noć". Radost blagdana plesnim pokretima dočarale su male plesačice koje je pripremala učiteljica Anica Hajdinjak. Svoju koreografiju otplesale su uz pjesmu "Hallelujah" koja je u srca svih prisutnih uvukla toplinu i mir. Na ove nastupe nadovezale su se i učenice Klara Težak i Lorena Vugrin koje su recitalom "Na Badnju večer" dokazale da snaga malog Božića u svakom srcu sja.

Dramska družina nižih razreda pokazala je kako napraviti snješka, a potom su se svi s hladnog snijega preselili u toplu pekaru. Dramska družina "Blümchen" objasnila je na njemačkome jeziku što se sve događa u božićnoj pekari. Male glumce pripremale su učiteljice Danica Detić i Maja Majnarić.

bozicna_priredba_os_sveti_ilija_10.JPG

Članice plesnog studija Takt pokazale su da Božić doista dolazi u ritmu glazbe i plesa. Podsjetile su okupljene kako se pleše bečki valcer, a potom su sve rasplesale plesom cha-cha-cha. Njihov je voditelj Igor Šalamun. Za svoje nastupe učenici su bili nagrađeni velikim pljeskom, a njihove učiteljice su u znak zahvale za odličnu pripremu primile božićne zvijezde. Božićnu zvijezdu u znak zahvale primili su i učiteljica Dijana Piskač i domar Stjepan Koren koji su ukrasili dvoranu ukrasima koje su izradili učenici naše škole. Zvijezdu su dobili i tonski majstor učitelj Igor Puček i učiteljica Gordana Šimunec koja je božićnu bajku zabilježila fotoaparatom.

Pred sam kraj programa publici se toplim riječima obratila ravnateljica Anđelka Rihtarić koja je sve podsjetila na pravu vrijednost i značenje blagdana.

bozicna_priredba_os_sveti_ilija_13.JPG

Potom je uslijedilo božićno iznenađenje. Na pozornicu je stao učiteljski zbor koji je za svoje učenike, ali i ostale uzvanike u tajnosti pripremio, a potom otpjevao pjesmu "Božić dolazi". Učitelji su već godinama željeli svojim učenicima pokloniti pjesmu, a to im je uspjelo tek sada. Naime, u vrijeme štrajka svakodnevno su se okupljali i marljivo uvježbavali pjevanje. Učiteljski zbor uvježbala je učiteljica Jelena Keretić, a u pratnji je na električnoj gitari svirao učenik Luka Picek. Malo je reći da je publika bila oduševljena.

Na samome kraju priredbe na pozornicu su se još jednom došuljali patuljci koji su svima skupa zaželjeli sreću, ljubav, zdravlje, veselje i sve najbolje u 2020. godini.

bozicna_priredba_os_sveti_ilija_01.JPG

bozicna_priredba_os_sveti_ilija_02.JPG

bozicna_priredba_os_sveti_ilija_03.JPG

bozicna_priredba_os_sveti_ilija_04.JPG

bozicna_priredba_os_sveti_ilija_05.JPG

bozicna_priredba_os_sveti_ilija_06.JPG

bozicna_priredba_os_sveti_ilija_07.JPG

bozicna_priredba_os_sveti_ilija_08.JPG

bozicna_priredba_os_sveti_ilija_09.JPG

bozicna_priredba_os_sveti_ilija_10.JPG

bozicna_priredba_os_sveti_ilija_11.JPG

bozicna_priredba_os_sveti_ilija_12.JPG

bozicna_priredba_os_sveti_ilija_13.JPG

bozicna_priredba_os_sveti_ilija_14.JPG

bozicna_priredba_os_sveti_ilija_15.JPG