OŠ PETRIJANEC Ususret Uskrsu čitali uz glazbu i izložbu “Kak je negda bilo”

Varaždinske vijesti | 29.3.2024. u 19:39h | Objavljeno u Društvo

Uoči Velikog tjedna u srijedu 27. ožujka ponovno su se susrele generacije malih i velikih učenika, roditelja i učitelja u Osnovnoj školi Petrijanec, koji su uz podršku ravnateljice Valerije Paljak te prisustvo župnika Ivana Sakača i načelnika Željka Posavca čitali, a ove su se godine pridružile i članice Udruge od stiha Sračinec sa svojim pjesmama o uskrsnim običajima.

Narodne, duhovne, poučne priče i tekstove čitali su učenici 5.- 8. razreda, a učenici polaznici glazbene škole svirali su prigodne melodije: Paola flautu, Lana violinu, Natali i Tena violončelo, Lovro harmoniku, Ivano i Gabrijel trubu, Dora, Marko i Jakov tamburice, Fabijan gitaru, Jana klavir.

Aktivnosti su za učenike pripremile, s njima osmislile i provele učiteljice iz razredne nastave, tim učiteljica Vjeronauka, Glazbene kulture i Hrvatskog jezika, a događaj je inicirala i koordinirala uč. Željka Rabuzin.

Susret je okrunjen otvorenjem izložbe petrijanečke baštine koja se proučava u projektu građanskog odgoja „Kak je negda bilo“, a koju su vrijedno prikupljale učiteljice Ines Krobot, Jelena Bek i Maja Peharda.

Rezultat projekta je slikovnica o starim običajima našega kraja čiji su se ulomci čitali u ovogodišnjoj trećoj po redu školskoj uskrsnoj manifestaciji.