OŠ Maruševec dobila novoopremljenu učionicu tehničke kulture

VV | 30.5.2018. u 15:07h | Objavljeno u Društvo

Prigodnim programom učenika Osnovne škole Maruševec te govorima uzvanika otvorena je novoopremljena učionica za tehničku kulturu koja će znatno podići standard škole, dok će se kvaliteta izvođenja nastave predmeta Tehnička kultura izvoditi u novoj učionici koja je odsada opremljena alatima, strojevima i uređajima te audio-vizualnim sredstvima i inventarom u vrijednosti većoj od 125.000,00 kuna.

Nabavljeni je i ručni alat i pribor za obradu drveta i metala, strojevi Unimat (austrijskog proizvođača) – za sigurni rad, a koji objedinjuje funkcije piljenja, bušenja (i središnjeg i pod kutem), brušenja, tokarenja, 3D printer, prijenosnog računala te su postavljeni LCD televizori za prezentacije.

Izvedene su nove električne instalacije te nabavljeni novi radni stolovi i stolci bez naslona, radi lakšeg mijenjanja radnog mjesta na nastavi. Učionica je opremljena u suradnji s Obrtničkom komorom Varaždinske županije.

Nakon prigodnih riječi ravnatelja škole Tomislava Vinceka koji je izrazio zahvalnost Županiji na investiranju, učionicu je otvorio zamjenik župana Tomislav Paljak koji je izrazio zadovoljstvo ovom investicijom.

- Radi se o modernoj učionici, koja odgovara zahtjevima i potrebama učenika ove škole. Tehnička kultura se ovime vraća svojim osnovnim počelima, a to su i modeliranje i praktični rad uz korištenje suvremene tehnologije. Učenici će radeći u ovoj učionici steći mnoge vještine koje će im ostati za cijeli život - rekao je Paljak te naglasio kako Varaždinska županija i na ovaj način provodi određene reforme na području obrazovanja.

Otvorenju učionice su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak, načelnik Općine Maruševec Damir Šprem te veliki broj ravnatelja škole i učitelja tehničke kulture