Opremanje u završnici: evo kada počinje nastava u Regionalnom centru kompetentnosti pri Medicinskoj školi! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Opremanje u završnici: evo kada počinje nastava u Regionalnom centru kompetentnosti pri Medicinskoj školi!

IHR/Varaždinske vijesti | 22.10.2023. u 12:00h | Objavljeno u Društvo

Dobra vijest za sve učenike Medicinske škole Varaždin: 6. studenog ove godine, nakon povratka s jesenskih praznika, nastavu bi trebali imati u novim prostorima: Regionalnom centru kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin! Potvrdili su nam to u Varaždinskoj županiji, iz koje poručuju kako je opremanje u samoj završnici.

- Do kraja ovog mjeseca trebala bi stići preostala oprema, odnosno stolice i klupe - odgovorili su nam iz Varaždinske županije na naš upit kada se očekuje otvorenje Regionalnog centra kompetentnosti pri Medicinskoj školi Varaždin.

Ovim projektom Medicinska škola Varaždin postaje jedno od najmodernijih središta za obrazovanje budućih medicinskih sestara i tehničara, farmaceutskih, sanitarnih, zdravstveno-laboratorijskih, dentalnih i fizioterapeutskih tehničara, primalja, dentalnih asistenata i gimnazijalaca prirodoslovnog smjera. Bit će otvorena za obrazovanje odraslih, ali i za dodatne edukacije koje će biti potrebne profesorima i strukovnim nastavnicama u medicinskim školama u Hrvatskoj, pa i srednjoj Europi.

U Varaždinskoj županiji su nam potvrdili kako je Centar za mentalno zdravlje mladih već uspostavljen pri Regionalnom centru kompetentnosti te je započeo s radom u novim prostorima škole 2. listopada.

- Korisnici Centra su djeca i mladi svih osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije, a ovdje se upućuju temeljem preporuke stručnih suradnika matičnih škola. U Centru rade stručnjaci, psiholozi i psihoterapeuti specijalizirani za rad s djecom i mladima. Opći je cilj Centra sveobuhvatna briga o pozitivnom emocionalnom razvoju djece i mladih s naglaskom na jačanje njihovih osobnih, emocionalnih kompetencija.
Također, važan segment u radu Centra je savjetodavni i terapijski rad s djecom i mladima kod kojih postoji veći rizik za razvoj određenih emocionalnih poteškoća vezanih uz djetinjstvo i odrastanje - poručili su iz Varaždinske županije.