OPG Pocedulić iz Gornjeg Kućana brončani na izboru najboljeg OPG-a "Zlata vrijedan"

Varaždinske vijesti | 19.9.2023. u 16:53h | Objavljeno u Društvo

Na 10. izdanju izbora za najbolji OPG u Republici Hrvatskoj „Zlata vrijedan“ u organizaciji Večernjeg lista i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, odlično 3. mjesto osvojio je varaždinski OPG Pocedulić te tako još jednom dokazao visoku razinu stručnosti i kvalitete svog poljoprivrednog gospodarstva koje je već dosad nagrađivano najvišim priznanjima.

Tamara Šabić i Dario Pocedulić, vlasnici OPG Pocedulić na svom su imanju prije nekoliko dana otvorili proizvodno-prezentacijsko-prodajni centar Kuću Varaždinske heljde, a upravo u proizvodnju će i uložiti dobivenu novčanu nagradu.

opg_pocedulic_varazdinska_heljda_zlata_vrijedan_19092023_1.jpg

OPG Pocedulić je osnovan 2006. i nalazi se u Gornjem Kućanu. OPG je čuvar, registrirani dorađivač i prerađivač te proizvođač prehrambenih proizvoda prve hrvatske sorte heljde imena "Varaždinska heljda" koja je registrirana 2021. godine. Ove godine, "Varaždinska heljda" je upisana u Pravilnik pri Ministarstvu poljoprivrede kao domaća, odnosno udomaćena sorta.

opg_pocedulic_varazdinska_heljda_zlata_vrijedan_19092023_2.jpg

OPG Pocedulić Varaždincima kao i ostalim zainteresiranima nudi proizvode "Varaždinske heljde" u vidu nedavno nagrađenih krekera "Superior taste award" priznanjem iz Belgije, pahuljica, kiflica, mlinci, tjestenine, kaše, grizeva, brašna te jastučnica punjenih heljdinim ljuskicama u njihovoj nedavno otvorenoj "Kući varaždinske heljde".

opg_pocedulic_varazdinska_heljda_zlata_vrijedan_19092023_3.jpg

- Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković čestitaju OPG Pocedulić na osvojenoj nagradi i velikom priznanju. OPG Pocedulić puno ulaže u kvalitetu svojih proizvoda i ovakve nagrade su dokaz da se to prepoznaje i zasigurno im daje dodatan vjetar u leđa. Takav poticaj je važan za svakog poduzetnika, a posebno za mala obiteljska gospodarstva - poručili su iz Grada Varaždina.

opg_pocedulic_varazdinska_heljda_zlata_vrijedan_19092023_4.JPG