Općini Gornji Kneginec odobreno 2,5 mil. kuna za nove usluge dječjeg vrtića Foto: Općina Gornji Kneginec

Općini Gornji Kneginec odobreno 2,5 mil. kuna za nove usluge dječjeg vrtića

I.D./Varaždinske vijesti | 6.8.2018. u 20:58h | Objavljeno u Društvo

U sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Unaprijeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja", Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku donijelo je 31. srpnja odluku o financiranju projekta Općine Gornji Kneginec "Nove inkluzivne usluge za učenje, rad i rast u lokalnoj zajednici", koji se odnosi na kneginečki dječji vrtić.

Projekt će poticati inovativan pristup u osiguranju produljenog radnog vremena novim načinima kombiniranja produljenog boravka, poslijepodnevnog i/ili smjenskog rada s ciljem veće dostupnosti, priuštivosti i obuhvaćenosti djece programima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Ujedno će se svoj djeci osigurati usluge stručnjaka vezano uz pravilan razvoj djece (defektolog /logoped, psiholog ...), a provest će se i dodatna edukacija odgojiteljica.

Odlukom ministarstva bit će omogućeno zapošljavanje dodatna četiri odgojitelja u poslijepodnevnom programu, stručnog suradnika-defektologa/logopeda na puno radno vrijeme, stručnog suradnika-psihologa četiri sata dnevno, izradit će se dodatni program rada s djecom, primjerice Program rada s darovitom djecom, provest će se osposobljavanje odgojitelja za vođenje po programu Montessori te za rad sa djecom u poteškoćama u razvoju, a dodatno će se educirati i vrtićke kuharice.

Ukupna vrijednost provođenja projekta iznosi 2.556.656,89 kuna, a sve troškove financiranja projekta osiguralo je ministarstvo iz europskih strukturnih fondova putem Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.".

djecji_vrtic_kneginec_2.jpg

djecji_vrtic_kneginec_3.jpg

djecji_vrtic_kneginec_4_-_odluka_ministarstva.jpeg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci