Općini Gornji Kneginec odobreno 2,5 mil. kuna za nove usluge dječjeg vrtića Foto: Općina Gornji Kneginec

Općini Gornji Kneginec odobreno 2,5 mil. kuna za nove usluge dječjeg vrtića

I.D./Varaždinske vijesti | 6.8.2018. u 20:58h | Objavljeno u Društvo

U sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Unaprijeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja", Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku donijelo je 31. srpnja odluku o financiranju projekta Općine Gornji Kneginec "Nove inkluzivne usluge za učenje, rad i rast u lokalnoj zajednici", koji se odnosi na kneginečki dječji vrtić.

Projekt će poticati inovativan pristup u osiguranju produljenog radnog vremena novim načinima kombiniranja produljenog boravka, poslijepodnevnog i/ili smjenskog rada s ciljem veće dostupnosti, priuštivosti i obuhvaćenosti djece programima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Ujedno će se svoj djeci osigurati usluge stručnjaka vezano uz pravilan razvoj djece (defektolog /logoped, psiholog ...), a provest će se i dodatna edukacija odgojiteljica.

Odlukom ministarstva bit će omogućeno zapošljavanje dodatna četiri odgojitelja u poslijepodnevnom programu, stručnog suradnika-defektologa/logopeda na puno radno vrijeme, stručnog suradnika-psihologa četiri sata dnevno, izradit će se dodatni program rada s djecom, primjerice Program rada s darovitom djecom, provest će se osposobljavanje odgojitelja za vođenje po programu Montessori te za rad sa djecom u poteškoćama u razvoju, a dodatno će se educirati i vrtićke kuharice.

Ukupna vrijednost provođenja projekta iznosi 2.556.656,89 kuna, a sve troškove financiranja projekta osiguralo je ministarstvo iz europskih strukturnih fondova putem Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.".

djecji_vrtic_kneginec_2.jpg

djecji_vrtic_kneginec_3.jpg

djecji_vrtic_kneginec_4_-_odluka_ministarstva.jpeg