Općina Visoko osigurala besplatne radne bilježnice za osnovnoškolce Foto: Općina Visoko

Općina Visoko osigurala besplatne radne bilježnice za osnovnoškolce

Varaždinske vijesti | 23.10.2019. u 17:40h | Objavljeno u Društvo

Nakon brojnih izdvajanja s ciljem osiguravanja što boljih uvjeta za život svojih najmlađih stanovnika i njihovih roditelja, Općina Visoko ove je godine prvi put izdvojila i sredstva za nabavku radnih bilježnica za sve svoje osnovnoškolce.

Kako je istaknuo načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković, u tu je svrhu u općinskom proračunu osigurano 35.000 kuna.

- Željeli smo roditeljima naših školaraca umanjiti troškove i na taj im način pomoći da uz što manje briga i izdataka opreme svoje školarce. Napravili smo to u dogovoru s ravnateljicom koja je napravila spisak učenika i za sve njih osigurali radne bilježnice - kazao je Mateković uz napomenu da je to jedna od mjera kojima nastoje pomoći mladim obiteljima.

os_visoko_3_matekovic.JPG

- Općina je prošle godine uvela i naknadu za novorođenčad u iznosu od 1.500 kuna za prvo te po tisuću kuna više za svako sljedeće dijete u obitelji. Redovno se u prostoru osnovne škole provodi i predškolski odgoj koji financiramo, u što spadaju troškovi odgajatelja ili voditelja i troškovi prijevoza. Nadalje, sufinanciramo boravak djece u dječjim vrtićima sa 700 kuna mjesečno, a tu su i nagrade za učenike naše škole koji sudjeluju na županijskim i državnim natjecanjima. Svake godine sufinanciramo školu plivanja, a povodom dana sv. Nikole osiguravamo darove za svu djecu - naglasio je načelnik dodavši kako se za sve te aktivnosti u općinskom proračunu osigurava oko 100.000 kuna godišnje.

Osnovnu školu Visoko, školu bogate i duge povijesti, trenutno pohađa 139 učenika, a ravnateljica Nada Horvat ističe da škola s Općinom Visoko njeguje dugogodišnju odličnu suradnju.

- Bez obzira na skroman proračun koji je među najmanjima u Varaždinskoj županiji, Općina Visoko niz godina pomaže našoj školi i roditeljima naših učenika na sve moguće načine. Uz već spomenute predškolu i školu plivanja, Općina je godinama, mnogo prije nego je krenuo projekt besplatne prehrane, sufinancirala prehranu našim osnovnoškolcima slabijeg imovinskog statusa. Općina nam pomaže i u sufinanciranju brojnih projekata u kojima sudjelujemo, a za koje treba plaćati kotizaciju. Što god da trebamo, uvijek naiđemo na otvorena vrata i dobru volju, zajednički rješavamo probleme i nastojimo našim učenicima osigurati uvjete kakve imaju školarci u urbanim sredinama - kazala je ravnateljica.

os_visoko_2.jpg

Vrijedi napomenuti kako je OŠ Visoko ove godine obilježila 350. obljetnicu postojanja javne pučke škole i 160 godina od izgradnje prve školske zgrade koju su izgradili sami mještani.

Škola je dobitnik brojnih priznanja, među kojima je dijamantni status za provođenje Eko programa, a od Ministarstva obrazovanja dobila je priznanje za najljepši školski vrt.

- Nemamo mnogo učenika, ali sudjelujemo u mnogo projekata i ponosni smo na naše školarce koji su vrijedni i rado sudjeluju u raznim aktivnosti. Drago nam je da je u sve to uključena i Općina Visoko kojoj doista možemo biti zahvalni na pomoći koju nam pruža svo ovo vrijeme - zaključila je ravnateljica Nada Horvat.

os_visoko_1.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci