Općina Trnovec Bartolovečki i ove akademske godine stipendira studente Foto: Arhiva Općine T. Bartolovečki

Općina Trnovec Bartolovečki i ove akademske godine stipendira studente

Varaždinske vijesti | 22.10.2020. u 18:33h | Objavljeno u Društvo

Općina Trnovec Bartolovečki i ove akademske godine stipendira studente po dva programa – po socijalnom programu i nadarene redovite studente.

Studenti će za desetomjesečnu akademsku godinu, od 1. listopada 2020. do 31. srpnja 2021. dobivati mjesečni iznos od 500 kuna ako su polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Varaždinske županije i Međimurske županije odnosno 700 kuna ako su polaznici visokih učilišta sa sjedištem izvan Varaždinske županije i Međimurske županije ili u stranoj državi.

Pravo sudjelovanja u natječajnom postupku za dodjelu stipendije imaju studenti s prebivalištem na području Općine Trnovec Bartolovečki koji imaju status redovitog studenta i nisu korisnici neke druge stipendije za vrijeme korištenja stipendije koju dodjeljuje Općina.

Načelnik Zvonko Šamec ističe da su u proračunu Općine Trnovec Bartolovečki za 2020. godinu rezervirane 442.000 kuna.

– I ove godine po socijalnom programu stipendirat ćemo 22 studenta te sve nadarene redovite studente od druge godine studija ako im je prosjek ocjena na prethodnim godinama najmanje 4,00 – pojasnio je Šamec.

Odlukom o raspisivanju natječaja za dodjelu stipendija studentima za akademsku 2020./2021. godinu po socijalnom programu 2 su stipendije za redovne studente I. godine sveučilišnih (preddiplomskih i integriranih) i stručnih studija, 10 stipendija za studente II., III. IV. i viših godina sveučilišnih (preddiplomskih i integriranih) i stručnih studija, 5 stipendija za redovne studente I. godine diplomskih sveučilišnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija te 5 stipendija za redovne studente II. godine diplomskih sveučilišnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija. Stipendije svima nadarenim redovitim studentima sveučilišnih (preddiplomskih i integriranih) i stručnih studija od druge godine studija i redovitim studentima diplomskih sveučilišnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija dodjeljuju se ako im je prosjek ocjena na prethodno završenoj prvoj godini studija, odnosno s prethodno završenih godina studija najmanje 4,00.

Natječaj je otvoren do 4. studenog 2020. godine.

Prijavu podnosi student osobno i dostavlja u pisanom obliku (na obrascu) s priloženom dokumentacijom poštom preporučeno na adresu: Općina Trnovec Bartolovečki, Trnovec, Bartolovečka 76, 42202 B. Trnovec ili neposrednom predajom u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine u zatvorenoj omotnici s napomenom: „Ne otvaraj“ – prijava za dodjelu stipendije. Obrazac prijave nalazi se na internetskoj stranici Općine ( http://www.trnovec-bartolovecki.hr/index.php?content=Natjecaji ).