Općina Petrijanec učenicima kupuje bilježnice, kajdanke, pisanke, mape i pribor Foto: ilustracija / Pixabay

Općina Petrijanec učenicima kupuje bilježnice, kajdanke, pisanke, mape i pribor

Varaždinske vijesti | 25.7.2019. u 20:14h | Objavljeno u Društvo

U općini Petrijanec ove će godine prvog dana nastave u školskoj godini 2019./2020., učenike osnovne škole na stolu dočekati nove bilježnice, kajdanke i pisanke, likovne mape, geometrijski pribor (dva trokuta, ravnalo, kutomjer i šestar) te olovke i gumice za sve učenike.

Rezultat je to odluke općinskog načelnika Željka Posavca koji je kupnjom školskih bilježnica i školskog pribora želio olakšati izdatke roditeljima za narednu školsku godinu. Tako će nove bilježnice, osim učenika Osnovne škole u Petrijancu, dočekati i učenike Područnih škola Nova Ves i Strmec Podravski. Za ovu će inicijativu iz općinskog proračuna općine Petrijanec biti će izdvojen kompletan iznos.

- Preuzimanjem dužnosti načelnika 2017. godine, jedna od prvih Odluka koju sam donio kao načelnik bila je kupnja bilježnica za sve učenike Osnovne škole Petrijanec i PŠ Strmec Podravski i Nova Ves Petrijanečka. Drago mi je da smo s tom praksom nastavili već treću godinu zaredom, a iduće godine predložit ćemo u proračunu još veći iznos za nabavku pribora i bilježnica, sve u cilju kako bismo olakšali roditeljima početak školske godine. Prošle smo godine po prvi puta stipendirali učenike, a nastavili smo sa stipendijama i za studente, te ćemo i ove godine stipendirati i poticati i učenike za izvrsne rezultate kao i studente - rekao je Posavec.

Ovo je još jedna pozitivna mjera kojom će Općina olakšati žiteljima školovanje svoje djece. Na jesen se ponovno kreće s produženim boravkom koji se u Osnovnoj školi Petrijanec održava također od 2017. godine.

Program produženog boravka omogućuje učenicima redovitost u pisanju domaće zadaće, ponavljanje i uvježbavanje nastavnog gradiva prema nastavnom planu i programu za pojedini mjesec, te zadovoljavanje osobnih interesa i razvijanje vještina kroz individualni i grupni rad, a provodi se u toku nastavnog dana u trajanju od 11:30 do 16:30. sati.

Rad u produženom boravku mnogo je drugačiji od klasične nastave; u njemu se povezuju rad, igra i učenje s ciljem stvaranja pozitivnog radnog ozračja u kojem će dijete učiti kako biti samostalno i stvarati pozitivnu sliku o sebi kroz otkrivanje različitih izvora učenja.