Općina Maruševec financirala nabavu radnih bilježnica osnovnoškolcima

Varaždinske vijesti | 10.9.2018. u 17:07h | Objavljeno u Društvo

Početkom nove školske godine, u prve razrede Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec krenulo je 55 prvašića. Općina Maruševec prošle je školske godine po prvi put osigurala svim učenicima s područja općine besplatne radne bilježnice, a na temelju pozitivnih iskustava Varaždinske županije koja unazad nekoliko godina svim učenicima osigurava besplatne udžbenike.

Kao i prošle godine, Općina Maruševec je i ove školske godine svim osnovnoškolcima nabavila besplatne radne bilježnice.

- Radi se o iznosu od oko 137 tisuća kuna osiguranih u općinskom proračunu, kojim smo nabavili gotovo 3.000 radnih bilježnica i na taj način rasteretili roditelje dodatnih troškova i ove školske godine – istaknuo je načelnik Općine Maruševec Damir Šprem.

Osim radnih bilježnica, Općina Maruševec svojim mlađim žiteljima sufinancira stipendije, školu plivanja, prijevoz učenika, troškove toplog obroka, a uskoro i produženi boravak djece u osnovnoj školi.

– Radi se o kvalitetno osmišljenom boravku djece u školi koji će obuhvaćati organizirano vrijeme za rad na zadaći, učenju i ponavljanju, odmor i igru, obroke, aktivnosti na svježem zraku, radionice, odnosno kreativno provođenje slobodnog vremena – ističe zamjenik načelnika Mario Klapša i dodaje da će uz Općinu Maruševec, troškove za produženi boravak učenika sufinancirati i Varaždinska županija.

Označeno u