OPĆINA BEDNJA Umirovljenici svojim aktivnostima mogu puno dati društvu kao cjelini

Varaždinske vijesti | 10.4.2024. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Uz prisutnost velikog broja umirovljenika održana je redovna sjednica Skupštine udruge umirovljenika Bednja s koje je poslana glavna poruka da su umirovljenici puno toga dali za razvoj svoje sredine, ali i da svojim angažmanom u umirovljeničkim danima mogu još puno toga dati.

Sjednici u Bednji prisustvovali su potpredsjednica Matice umirovljenika i predsjednica Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije Jadranka Bahlen te načelnik Općine Bednja Damir Poljak koji su čestitali vodstvu Udruge na aktivnostima koje utječu na poboljšanje kvalitete života osoba starije životne dobi. Bahlen je podsjetila na neizmjeran doprinos danas umirovljenika, a nekada aktivne članove zajednice.

– Moramo uvijek i iznova podsjećati na to koliko su današnji umirovljenici za vrijeme svoje karijere na raznim područjima doprinijeli razvoju društva te na to da još uvijek svojim angažmanom mogu puno dati društvu kao cjelini – izjavila je Bahlen, dodajući kako će umirovljenici dobiti 13. mirovinu, a nedavno su primili i uskrsnicu.

Posebna zahvala upućena je županu Varaždinske županije Anđelku Stričaku na kontinuiranoj podršci udrugama umirovljenika.

– Nikada se za umirovljenike u Varaždinskoj županiji nije toliko izdvajalo kao sada, što samo pokazuje da Varaždinska županija brine o osobama starije životne dobi, poštuje nas i uvažava te u njoj uvijek imamo prijatelja i partnera – zahvalila se Bahlen.

Načelnik Općine Bednja Damir Poljak istaknuo je projekte kojima se nastoji pomoći umirovljenicima.

– Velika pomoć našim najranjivijim umirovljenicima bit će dostupna i kroz nedavno odobreni projekt „Zaželi” čija vrijednost iznosi oko 560 tisuća eura, na čemu zahvaljujemo Vladi Republike Hrvatske. Prijavili smo i projekt Interreg, vrijedan 208 tisuća eura, te smo jedina općina u Hrvatskoj koja je u tom projektu – rekao je načelnik Poljak i umirovljenicima zaželio puno zdravlja te je ujedno najavio nove projekte za poboljšanje kvalitete života starijih osoba koji će najesen biti prijavljeni.