Održana završna konferencija projekta "Užina za sve": učenici u školama ne smiju biti gladni! Foto: Varaždinska županija

Održana završna konferencija projekta "Užina za sve": učenici u školama ne smiju biti gladni!

VV | 15.7.2020. u 17:14h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska županija je sredinom prosinca prošle godine s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisala ugovor o dodjeli 999.081,33 kuna bespovratnih sredstava za projekt pod nazivom "Užina za sve II“ za školsku godinu 2019.-2020.

Svrha i cilj projekta bio je osigurati kvalitetnu i redovitu školsku prehranu djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, a sredstva su osigurana iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i državnog proračuna. Projektom je bilo obuhvaćeno 994 djece, polaznika 32 osnovnih škola kojima je osnivač Varaždinska županija, a koje su ujedno i partneri na projektu. Danas je u Županijskoj palači u Varaždinu održana završna konferencija projekta kojoj su prisustvovali i zamjenik župana Tomislav Paljak te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek kao i ravnatelji škola koje sudjeluju u ovome projektu.

- Ovo je jedan vrijedan i zahvalan projekt, ne treba naglašavati koliko je učenicima važna prehrana u školi. Što se tiče naše Županije, želim s ponosom naglasiti kako mi financiramo prehranu za još 2.444 učenika koji nisu ušli u EU projekt i to s više od dva milijuna kuna. Dakle, Županija na iznos od milijun kuna daje još preko dva milijuna kuna kako bi sva djeca imala prehranu u školama i kako ne bismo imali potencijalno gladnih učenika. Financiranje radimo prema sve tri osnove primatelja dječjeg doplatka, a time snažno pokazujemo koliko držimo do visokih socijalnih standarda – naglasio je zamjenik župana Paljak, a nakon njegovih pozdravnih riječi Andreja Holi iz Agencije za razvoj Varaždinske županije održala je prezentaciju o samome projektu.

Označeno u