Održana Skupština Udruge privatnih šumovlasnika Kesten Foto: Grad Lepoglava

Održana Skupština Udruge privatnih šumovlasnika Kesten

Varaždinske vijesti | 2.9.2021. u 20:23h | Objavljeno u Društvo

Gotovo polovica površine područja Grada Lepoglave prekriveno je šumom. Veći dio šumskih površina u vlasništvu je privatnih šumovlasnika. Njih 131 udruženo je u Udrugu privatnih šumovlasnika Kesten koja je protekle subote održala redovitu Izborno – izvještajnu Skupštinu.

Članovi Skupštine dosadašnjem su predsjedniku Tomi Rešetaru ukazali povjerenje da i dalje vodi Udrugu. Za zamjenika predsjednika izabrali su Miljenka Županića, a za članove Izvršnog odbora Zorislava Rodeka, Miljenka Županića, Alojza Gredelja, Franju Ribića, Adama Juga, Mladena Mačeka, Andru Šantalaba i Mladena Ribića.

Udruga privatnih šumovlasnika Kesten do sada je u Grad Lepoglavu privukla investicija u vrijednosti od šest milijuna kuna, istaknuo je u podnesenom Izvješću o radu predsjednik Udruge Tomo Rešetar. Uglavnom je riječ o investicijama izgradnje šumskih prometnica koje se financiraju doprinosima za općekorisne funkcije šuma. Zahvaljujući tim investicijama, na području Grada Lepoglave izgrađeno je i uređeno ukupno 29.600 metara šumskih prometnica.

Protekle je godine, u kojoj je epidemiološka situacija onemogućila provedbu većeg broja aktivnosti, Udruga uspješno zaključila projekt uređenja poučne staze na Ravnoj gori vrijedan 322.800 kuna. Članovima Udruge i nadalje su na raspolaganju strojevi u vlasništvu Udruge. Riječ je o vitlima, cjepačima, kružnim pilama, malčeru i frezi koje članovi koriste za rad u šumi i obradu drvne mase.

- Odlični rezultati koje Udruga privatnih šumovlasnika Kesten ostvaruje u svom radu plod su dobro postavljenih ciljeva kao i kontinuiteta rada i truda vodstva Udruge. Planirajući razvoj neke sredine potrebno je prepoznati postojeće potencijale i staviti ih u funkciju. Jedan od potencijala Grada Lepoglave su šume. U suradnji s Udrugom privatnih šumovlasnika Kesten želimo iskoristiti taj potencijal vodeći pri tom brigu da naše šumsko blago sačuvamo i za buduće generacije - poručio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, podsjećajući da je Grad Lepoglava pružio snažnu potporu osnivanju, a kasnije i radu, Udruge privatnih šumovlasnika Kesten za koju je tajnik Hrvatskog saveza udruga privatnih šumovlasnika, Miljenko Županić istaknuo da je najveća i najaktivnija članica Saveza.

Skupstina_Udruge_privatnih_sumovlasnika_Kesten_01092021_4.jpg

Skupstina_Udruge_privatnih_sumovlasnika_Kesten_01092021_5.jpg

Skupstina_Udruge_privatnih_sumovlasnika_Kesten_01092021_1.jpg

Skupstina_Udruge_privatnih_sumovlasnika_Kesten_01092021_2.jpg

Skupstina_Udruge_privatnih_sumovlasnika_Kesten_01092021_3.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci