Kušaonice ulja OPG-a Petrović: Ekološki uzgoj buča zanimljiv domaćim i stranim turistima Foto: Varaždinska županija

Kušaonice ulja OPG-a Petrović: Ekološki uzgoj buča zanimljiv domaćim i stranim turistima

VV | 18.7.2020. u 17:36h | Objavljeno u Društvo

U skladu sa svim epidemiološkim mjerama u prostorima bio manufakture OPG-a Petrović u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu održana je promocija kušaonice ulja kojoj su prisustvovali i savjetnica župana Natalija Martinčević, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini, Mara Bogović iz Savjetodavne službe Varaždin, Marica Cafuk iz OPG-a Cafuk te mnogi drugi. Vlasnica OPG-a Andreja Petrović pozdravila je prisutne te im zaželjela ugodnu dobrodošlicu dok je Andrija Petrović održao prigodnu i zanimljivu prezentaciju o samome OPG-u, ekološkom uzgoju buče i pira, te o proizvodnji ulja.

- Premda se čini kako je buče lako uzgojiti, to uopće nije tako, a osobito ne u ekološkoj proizvodnji. Najveći izazov je riješiti se korova. U ekološkoj proizvodnji uništavamo ga isključivo mehaničkim putem. Osnovnu gnojidbu i prihranu vršimo isključivo certificiranim ekološkim gnojivima ili stajnjakom s ekoloških farmi, a poznato je kako buča voli „bogato“ humusno tlo – naglaio je Andrija Petrović te pozvao sve da isprobaju proizvode od buče i pira.

Uživajući u degustaciji te prezentaciji savjetnica župana Natalija Martinčević je čestitala domaćinima na izgradnji ovoga objekta te na svemu što čine na promociji naše Županije.

Naglasimo kako se u objektu OPG-a Petrović mogu kupiti različita bučina ulja, čokoladne bučine koštice, bučin namaz, bučin kruh, pirovo brašno, pirove mekinje te mnogi drugi proizvodi.

Galerija slika