Održana godišnja izborna Skupština Udruge pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin Foto: Udruga pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin

Održana godišnja izborna Skupština Udruge pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin

Varaždinske vijesti | 26.2.2019. u 18:23h | Objavljeno u Društvo

U subotu 23. veljače u prostorijama DVD-a Varaždin održana je godišnja izborna Skupština Udruge pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin.

- Riječ je o udruzi koja radi na očuvanja tekovina, digniteta i tradicija 104. brigade ZNG-a Varaždin, postrojbe kroz koju je tijekom domovinskog rata prošlo gotovo 12 000 žitelja Varaždinske županije, čiji su pripadnici zajedno s drugim pripadnicima hrvatskih obrambenih postrojbi, policije, temeljne i specijalne, zbora narodne garde, odreda narodne zaštite i dragovoljaca sudjelovali u zauzimanju vojarni u Varaždinu, Novom Marofu, Ivancu i najvećem zarobljavanju vojne tehnike i naoružanja tijekom Domovinskog rata - ističu članovi.

Skupštini su nazočili brojni uzvanici i predstavnici lokalne uprave i samouprave, predstavnici braniteljski udruga s područja Varaždinske županije kao i članovi udruge. Prije skupštine, kod spomen obilježja poginulim pripadnicima 104. brigade ZNG na Varaždinskom groblju članovi Udruge položili su vijenac i zapalili lampione te se pomolili za sve smrtno stradale pripadnike brigade te sve smrtno stradale hrvatske branitelje tijekom Domovinskog rata, kao i sve umrle nakon Domovinskog rata.

Skupstina_Udruge_pripadnika_104_brigade_ZNG_Varazdin_1.jpg

Na početku Skupštine, predsjednik udruge Vjeran Rožić pozdravio je sve uzvanike i zahvalio na odazivu te podnio izvješće o radu u 2018. godini.

- Udruga pripadnika 104. brigade, na temelju Programa rada za prošlu godinu kao dio civilnog društva u Republici Hrvatskoj, surađujući s državnim istitucijama, jedinicama lokalne i područne samouprave, organizacijama civilnog društva u svim područjima djelovanjima uz njihovu potporu kao i suradnju, a kroz realizaciju programa Psihološko i socijalno osnaživanje branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, sportskog i kulturnog programa, programa očuvanja digniteta i promicanja istine o domovinskom ratu, programa suradnje udruge s javnim institucijama i drugim organizacijama civilnog društva odradila je čitav niz aktivnosti - naglasio je Rožić.

Uslijedila su izvješća o radu Nadzornog odbora i Suda časti, kao i izvješće rizničara o financijskom poslovanju udruge. Sva su izvješća jednoglasno prihvaćena. Nakon toga pristupilo se izboru novih tijela upravljanja udrugom te je za predsjednika izabran Vjeran Rožić, za zamjenika Franjo Oštrek i Miljenko Gradiček, tajnika Marijan Meštić, a za rizničara Ivan Geci.

Okupljenima su se na kraju obratili gosti - dr. Ivan Herman, predstavnik Grada Varaždina, gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač te Zvonko Bedenik, predstavnik Općine Petrijanec, koji su u svom izlaganju vrlo pozitivno ocijenili rad udruge i dosadašnju suradnju te istaknuli daljnju potrebu promicanja istine o domovinskom ratu, posebno prema mladim naraštajima.

Skupstina_Udruge_pripadnika_104_brigade_ZNG_Varazdin_2.jpg

Skupstina_Udruge_pripadnika_104_brigade_ZNG_Varazdin_3.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci