Održana foto radionica „Dvorac i perivoj Opeka“

VV | 20.6.2023. u 19:30h | Objavljeno u Društvo

Prigodnom Izložbom fotografija, koje su snimili polaznici radionice „Dvorac i perivoj Opeka“, privedena je kraju još jedna aktivnost Foto-kluba Sloboda Varaždin. Riječ je o radionici u kojoj su sudjelovali učenici iz Ivanca, Vidovca i Varaždina, a financijski ju je pomogla Varaždinska županija.

Dvorac i perivoj Opeka oduvijek svojom osebujnošću i povijesnim znamenitostima privlači brojne posjetitelje. Dvadesetak fotografija izloženo je na Danu tehničke kulture u Varaždinu uz sportsku dvoranu Arena u kojoj se istovremeno održavalo europsko prvenstvo iz robotike. Tako je izložbu vidio i veliki broj mladih iz brojnih zemalja Europe i Svijeta.

Kako je Dvorac Opeka u renoviranju ovo su možda i posljednje fotografije starog dvorca i njegovih vizura. Dio fotografija bit će izložen i u prostorijama tehničke kulture u Graberju 33. U radionici su sudjelovali Jana Gotal, Luka Grđan, Lovro Mavrek, Lea Ćurić, Erika Ćurić, Anđelka Barlek i kao voditelj Dragutin Labaš. Za ilustraciju prigodnog letka o dvorcu i perivoju Opeka korištene su fotografije bivše učenice Petre Biškup.