Održan gala koncert polaznika masterclassa Dunje Vejzović

| 30.8.2022. u 19:00h | Objavljeno u Društvo

Slavna hrvatska operna diva Dunja Vejzović već dugi niz godina održava svoj majstorski kurs na Rabu. Velika je zadaća za glazbenog pedagoga u kratkom roku prepoznati i odabrati najbolju edukativnu metodu za pojedinog pjevača, svaki od njih je poseban i predstavlja svijet za sebe. Prof. Dunji Vejzović to savršeno uspijeva zahvaljujući njenom ogromnom iskustvu i radu s vrhunskim suradnicima. Sudjelujući na ovim majstorskim radionicama budućih profesionalni pjevači obogaćuju svoje znanje i talent vrlo intenzivnim svakodnevnim radom.

Ove godine mlade je talente ugostila Glazbena škola u Varaždinu gdje su se na pozornici Velike koncertne dvorane u Varaždinu predstavili talentirani mladi glazbenici uz počasnog gosta Hans-Georg Wimmera iz Njemačke pod palicom maestra Matije Fortune uz Orkestar mladih glazbenika. Bila je to doista rijetka prilika u kojoj je varaždinska publika mogla uživati u pravom malom glazbenom spektaklu prepunom mladih talenata bilo da je riječ o polaznicima opernog masterclassa ili o glazbenicima unutar orkestra OMG.

Kroz birani repertoar najljepših opernih skladbi, publiku su svojim besprijekornim glazbeno-scenskim izvedbama poveli polaznici majstorskog kursa operne interpretacije primadone Vejzović, koja je još jednom pokazala izniman pedagoški talent te je zahvaljujući svojem neprocjenjivom iskustvu uspjela prepoznati i odabrati najbolju edukativnu metodu za svakog pojedinog pjevača, od onih najmlađih do onih iskusnijih. Da koncertni doživljaj bude potpun, pobrinuli su se jednako izvrsni mladi glazbenici iz orkestra koji su svojim muziciranjem događaju dali posebnu dimenziju, a publiku su, pored orkestra, svojim interpretacijama najljepših arija romantike oduševili redom: Matej Predojević, Jerica Steklasa, Eva-Maria Hartmann, Yves Brühwiler, Dora Jana Klarić, Maja Sremec, Giulia Diomede, Ana Majdak-Fak, Agnes Thorsteins, Almerija Delić, Andrea Paić te počasni gost iz Njemačke i Hans Georg Wimmer.

Označeno u
Galerija slika