Odlični mladi tehničari Varaždinske županije na 64. državnom natjecanju mladih tehničara

Varaždinske vijesti | 6.5.2022. u 16:50h | Objavljeno u Društvo

Mladi tehničari Varaždinske županije ostvarili su izvrsne rezultate na 64. natjecanju mladih tehničara Republike Hrvatske, održanom u Primoštenu od 2. do 4. svibnja 2022.godine. Nastupilo je 18 učenika iz Varaždinske županije, a polovica njih osvojilo je jedno od prva 3 mjesta.

Prvo mjesto iz strojarskih konstrukcija osvojila je Klara Klampfl iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec kojoj je mentorica Anđelka Barlek.  Blaž Hrastić iz OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija osvojio je prvo mjesto iz elektrotehnike sa mentorom Tomislavom Čavlekom.

Prvo mjesto iz robotike osvojio je Marin Rođak iz VI. Osnovne škole Varaždin sa mentorom iz škole Markom Martinecom. On je i polaznik Centra izvrsnosti Varaždinske županije gdje mu je mentor Ivica Kolarić.

Iz modelarstva uporabnih tehničkih tvorevina najbolji je bio i Tomo Androlić iz VII. OŠ Varaždin sa mentorom Dominom Jurišićem.

Drugo mjesto iz elektronike zauzeo je Jakov Crnički iz VI. OŠ Varaždin sa mentorom iz škole Markom Martinecom i mentorom iz Društva pedagoga tehničke kulture Darkom Tomašekom. Mirta Obelić iz V. Osnovne škole Varaždin sa mentoricom Ines Brckan osvojila je drugo mjesto iz robotike. Ona je i polaznik Centra izvrsnosti Varaždinske županije gdje joj je mentor Ivica Kolarić.

U disciplini Robotskog spašavanja žrtve prvo mjesto osvojio je Franko Prikratki iz II. OŠ Varaždin sa mentorom iz škole Miroslavom Kukecom. I njemu je u kao polazniku Centra izvrsnosti Varaždinske županije mentor Ivica Kolarić.

Osvojena su i dva treća mjesta. Matei Zeljko iz V. OŠ Varaždin natjecao se u području maketarstva (mentorica Ines Brckan), a Kiari Vuk iz OŠ Ludbreg sa mentoricom Tanjom Ceglec i mentorom iz Radio kluba Ludbreg Slobodanom Popovićem u području radiokomunikacija.

Vrijedno četvrto mjesto zauzeo je Sven Patafta iz II. OŠ Varaždin sa mentorom Miroslavom Kukecom iz graditeljstva.
Preostali natjecatelji iz Varaždinske županije također su ostvarili dobre rezultate plasiravši se od sedmog do dvadeset prvog mjesta.