Odličan uspjeh topličkih šahista na četvrtom turniru Pojedinačnog prvenstva u Druškovcu Foto: Osnovna škola Varaždinske Toplice

Odličan uspjeh topličkih šahista na četvrtom turniru Pojedinačnog prvenstva u Druškovcu

V.M./Varaždinske vijesti | 14.3.2017. u 15:38h | Objavljeno u Društvo

Četvrti od pet turnira Pojedinačnog prvenstva učenika osnovnih škola Varaždinske županije održan je 10. ožujka u Druškovcu, a učenici Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice ostvarili su odlične rezultate.

Nastupilo je 83 učenica i učenika, od toga čak 13 iz topličke škole. Sukladno pravilniku odigrano je 6 turnira jer je u obje kategorije (niži/viši razredi) napravljena selekcija prema ukupnom poretku. Najboljih osam prisutnih iz ukupnog poretka (A-turnir) i sljedećih osam (B-turnir) igrali su kružni sistem (svatko sa svakim), a ostali su igrali švicarski sistem.

Kod nižih razreda Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice imala je sedam predstavnika. U najjačem, A turniru, Petar Križanić nastavio je dominaciju osvojivši prvo mjesto sa svih sedam pobjeda u sedam partija. Na taj način povećao je svoje vodstvo u ukupnom plasmanu i gotovo osigurao ukupnu pobjedu i prije završnog turnira. Odlično treće i četvrto mjesto zauzeli su Luka Lončarić i Mislav Matkun, obojica s po četiri boda, a sedmi je bio Petar Kanešić.

Na C turniru kod nižih razreda po prvi puta nastupili su Jura Dolenec, Emil Anđel i Petar Kukec ostvarivši odlične rezultate. Jura je zazuzeo treće mjesto, Emil četvrto, a Petar jedanaesto mjesto.

Kod viših razreda toplička škola imala je šest predstavnika, od kojih su trojica nastupila na A turniru. Filip Križanić bio je drugi, Hrvoje Hostnjak treći, a Borna Matkun četvrti. Pobijedio je Matija Njegač iz I. osnovne škole Varaždin te na taj način preuzeo vodstvo u ukupnom poretku, ali s istim brojem bodova kao i Filip.

Na posljednjem turniru 22. travnja u Varaždinu vodit će se neizvjesna borba za ukupnu pobjedu između Matije i Filipa, kao i za ukupno treću poziciju između Hrvoja i Borne koji su prije posljednjeg turnira bodovno poravnati na trećem i četvrtom mjestu.

Na B turniru nastupio je Luka Hereković te vrlo uvjerljivo, s 6,5 bodova iz sedam partija, osvojio prvo mjesto. Na C turniru zapaženo su odigrali naša jedina predstavnica u konkurenciji djevojčica, Tina Šebrek na devetom mjestu i Danijel Rajič na jedanaestom mjestu.

Već 15. ožujka u Križevcima toplička šahovska ekipa u sastavu Borna Matkun, Filip Križanić, Andrija Potrebica, Hrvoje Hostnjak i Petar Križanić pokušat će izboriti nastup na državnom prvenstvu.

Galerija slika