Od danas u galeriji HDLU-a Varaždin izložba Velimira Ivezića "ARROWS of DESIRE" Foto: HDLU

Od danas u galeriji HDLU-a Varaždin izložba Velimira Ivezića "ARROWS of DESIRE"

VV | 22.5.2020. u 08:55h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Kreće nastavak izložbenog programa Hrvatskog društva likovnih umjetnika Varaždin. Od danas, 22. svibnja, u Galeriji HDLU  bit će otvorena izložba Velimira Ivezića pod nazivom ARROWS of DESIRE (strelice žudnje). Iz sigurnosnih mjera i preporuka  zbog epidemije COVID 19 svečanog otvorenja izložbe neće biti.

- Jako nam je žao što mora otpasti naše druženje s autorom na otvorenju izložbe. Vjerujemo da će uskoro naš svakodnevni život biti slobodniji, a do tada se izložba može razgledavati individualno - rekli su iz Hrvatskog društva likovnih umjetnika Varaždin. Izložba će biti otvorena do 12.lipnja 2020.

Velimir Ivezić (Varaždin, 1963.) profesor likovnih umjetnosti, konzervator-restaurator savjetnik s dozvolom Ministarstva kulture RH, prezenter baštine i slobodni umjetnik. Studirao likovne umjetnosti na ALU u Zagrebu u klasi prof. Zlatka Kauzlarić. Atača i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagebu. Diplomirao na ALU 1989. god. Sudjeluje pri konstituiranju (1994-2004-) tzv. bolnice za umjetnine u Ludbregu, surađujući sa Bayerische Landesamt fur Denkmalpflege iz Munchena i Restaurtorskim zavodom Hrvatske. Od 1994. radi u Hrvatskom restauratorskom zavodu u svojstvu voditelja Restauratorskog centra Ludbreg, a od 2004. god radi kao slobodni umjetnik i konzervator-restaurator freelancer. Održao je više samostalnih izložbi te izlagao u Strasbourgu, Munchenu, Mariboru, Zagrebu, Varaždinu...

Ivezić_POZIVNICA.jpg