Objavljen javni poziv za stipendiranje učenika u deficitarnim obrtničkim zanimanjima Foto: Grad Varaždin

Objavljen javni poziv za stipendiranje učenika u deficitarnim obrtničkim zanimanjima

VV | 30.10.2020. u 08:34h | Objavljeno u Društvo

Učenici srednjih škola iz Varaždinske županije, koji se obrazuju u deficitarnim obrtničkim zanimanjima po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO), mogu se javiti na otvoreni javni poziv Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja za dobivanje stipendija.

Javni poziv Ministarstva za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2020. godinu objavljen je ovoga tjedna, a prijave se primaju do 30. studenoga ove godine.

Javiti se mogu učenici srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica (Narodne novine“, broj 42/08 - https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2008_04_42_1419.html).

Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije je uputio obavijest svim srednjim školama u kojima se provodi JMO model da svoje učenike obavijeste o javnom pozivu za stipendije od 18.000 kuna godišnje.

- Iznos potpore koji se može dodijeliti je 18.000 kuna za školsku godinu 2020./2021. Intenzitet potpore je 100 posto, a sredstva za odobrene potpore isplaćuju se korisnicima u dva obroka. Prvo razdoblje je od rujna 2020. do veljače 2021., a isplata je u prvom kvartalu 2021. godine, a drugo razdoblje od ožujka do kolovoza 2021. godine, dok je isplata u drugom kvartalu 2021. – navode u Ministarstvu.

Prijava - prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom podnosi se Ministarstvu neposredno ili putem pošte na adresu: Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Prijava na Otvoreni javni poziv za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2020. godinu, Ulica grada Vukovara 78, 10000 Zagreb.

Sve informacije te popis tražene dokumentacije dostupni su na mrežnim stranicama Ministarstva: https://gospodarstvo.gov.hr/javni-pozivi-ministarstva/11168, a upiti se mogu uputiti do 30. studenoga 2020. godine putem elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci