Obitelj Petrušić na rubu: Majka u borbi s rakom, ali novaca nema zbog korone

VV | 3.12.2020. u 16:30h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Pozdrav svima! Mi smo obitelj Petrušić. Živimo u jednom manjem mjestu pokraj Zagreba. Dana 13. rujna 2019. godine, naš život se potpuno promijenio... Preokrenuo naglavačke. Našoj mami/supruzi, Mirjani Petrušić, ustanovljen je zloćudan rak dojke - počinje uvod o priči Mirjane Petrušić koja na web stranici GoGetFunding traži pomoć svih onih koji to mogu.

- Liječničke prognoze nisu bile dobre, pa smo se okrenuli alternativnom liječenju koje zdravstvo, nažalost, ne financira, pa to iziskuje velike novčane izdatke svaki mjesec, a tu je još i veliki kredit od kupovine i namještanja kuće. U ovoj izuzetno teškoj situaciji za nas, ne pogoduje nam ni situacija s koronom, kada je u prvom valu zatvoren na određeno vrijeme restoran u kojem suprug radi. Primao je nešto novčane pomoći i čekao ponovno otvaranje, no s otvaranjem restorana, smanjene su plaće radnicima.. A nažalost, od jučer je restoran ponovno zatvoren. Zbog nemogućnosti plaćanja kredita, minusi na karticama, dug prema banci se popeo preko 60 000,00 kn, pa nam prijete banke, odvjetnici dolaze na vrata... Tu je i dvoje malene dječice. Curica ima 7 godina, krenula je ovu jesen u prvi razred. Maleni ima 5 godina. Ova teška situacija utjecala je i na njih dvoje. Maleni ne može pišati (pedijatrica kaže od straha), a curicu bole oči i žmirka satima bez prestanka. Kaže pedijatrica da nosi ogromnu tugu u srcu i ne može se isplakati. Zatvara se u sebe i pjevuši: Jednom kad mama ode, ti ostat ćeš sama, ali ne brini, ja ću uvijek biti s tobom i čuvati te. A tu su i popratni problemi u školi. Posljednja dva nalaza pokazala su znatne pomake i smanjenje raka, no potrebno je još lijekova i terapija, a novaca nema. Situacija je dosegnula samo dno i ne vidimo izlaza. Najljepše Vas molimo za pomoć za izlaz iz ove teške situacije, da spasimo našu mamu/suprugu i da dječica konačno imaju normalan život i bezbrižno djetinjstvo. Unaprijed Vam se svima iskreno i od srca zahvaljujemo, dragi ljudi dobra srca - stoji u nastavku objave na GoGetFunding.

Božićno vrijeme je vrijeme darivanja, iako je ova godina bila za sve nas izazovna i financijski nas još uvijek čekaju teža vremena, ali ako možete, pomognite odlaskom na GoGetFunding stranicu.