Tri mušketira obitelji Kumrić veselje i briga: "Dok nahranite trećeg već je prvi gladan"

J.Š./ Varaždinske vijesti | 9.11.2020. u 18:02h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

- Kad smo saznali da ćemo dobiti trojke ostali smo u šoku, ali istovremeno u nevjerici i veselju kažu supružnici Zoran (35) i Andreja Kumrić (26) iz Grede u općini Maruševec. Dodaju da im ni obitelj nije vjerovala pa su svakome morali pokazivati slike ultrazvuka. Sve je bilo potpuno neočekivano jer se radi o trudnoći prirodnim putem, a tri dječaka – Dorijan, Dino i Mateo rodili su se 1. rujna u zagrebačkom Svetom Duhu.

Da nosi trojke saznala je Andreja u sedmom tjednu. Dječaci su rođeni ranije, u 34. tjednu te su bili nešto sitniji, ali nije bilo potrebe za inkubatorom i sve je prošlo u redu. Dorijan je težio 2080 grama, Dino 1880, a Mateo 2120 grama.

- Početkom ožujka supruga je završila na hitnoj zbog krvarenja. Tako joj je bilo i s prvom trudnoćom, ali se bojala da nešto slučajno nije u redu pa smo se odlučili javiti liječniku iako joj je dan poslije bio zakazan prvi pregled. Tada smo na ultrazvuku vidjeli da su u pitanju tri bebe. Ni njezini doktori nisu mogli vjerovati pa kad sam vidio da glavna doktorica ide u prostoriju preplašio sam se da nešto nije u redu - prisjeća se Zoran. Zapravo se radilo o čudu jer kako kažu supružnici nije im poznato da je u obitelji ranije zabilježen ovakav slučaj. Kako je u pitanju bila rizična trudnoća, Andreja je morala strogo mirovati.

- Bilo mi je dobro do zadnjeg dana. Nisam uopće imala osjećaj da nosim troje djece. Nisam imala nikakvih poteškoća i rođeni su zdravi, carskim rezom. Liječnici su se bojali komplikacija, no na kraju je sve dobro prošlo - kaže Andreja te dodaje da djeca rastu i dobro napreduju.

Kako su se snašli ovi roditelji iz općine Maruševec čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u