Obilježena 12. obljetnica Međimurskog veleučilišta u digitalnom ruhu Foto: MEV

Obilježena 12. obljetnica Međimurskog veleučilišta u digitalnom ruhu

VV | 27.4.2020. u 08:25h | Objavljeno u Društvo

Međimursko veleučilište u Čakovcu danas je proslavilo svoju 12. obljetnicu rada. Za razliku od dosadašnjih svečano obilježenih obljetnica uz bogat program, obljetnicu 2020. godine Veleučilište će pamtiti po neuobičajenom i novom načinu rada, koji je prilagođen trenutnim uvjetima pandemije.

No iako Veleučilište nije u prilici svečano obilježiti svoju obljetnicu, važnih i nezaboravnih trenutaka ne nedostaje. Tako su po prvi put provedene online obrane završnih radova. Uspješno su obranile svoje završne radove Lea Vukojević, studentica specijalističkog diplomskog stručnog studija Menaždment turizma i sporta pod mentorstvom doc.dr.sc. Nevenke Breslauer, prof.v.š. i Petra Jalšovec, studentica preddiplomskog stručnog studija Održivi razvoj pod mentorstvom Marijana Horvata, pred. U online obrane se uključio i dekan Veleučilišta doc.dr.sc. Igor Klopotan te je podržao i pohvalio daljnje funkcioniranje i provedbu nastavnog procesa, provjeru znanja i obranu završnih radova na ovakav način.

Da bi osigurali normalan nastavak funkcioniranja Veleučilišta i provedbu svih aktivnosti prilagođen je način rada, a poseban fokus je na online provođenje nastave putem različitih sustava učenja na daljinu, kao što su Loomen, Merlin i Google alati (npr. Google Meet i Classroom). Na Facebook stranici Veleučilišta nedavno je provedena kratka anketa među studentima o njihovim preferencijama izvođenja online nastave ili nastave na Veleučilištu. Tako prema provedenoj anketi 45% studenata više preferira online nastavu, dok 55% studenata ipak više voli boraviti na Veleučilištu i njegovim predavaonicama.

- Ovo su svakako neka nova vremena za naše Veleučilište. Ovaj izazov nam je pokazao da smo spremni na brze promjene i prilagodbe sustava visokog obrazovanja u vrlo kratkom vremenu, na što sam iznimno ponosan. Svakako ćemo obljetnicu 2020. godine pamtiti po digitalizaciji cjelokupnog načina funkcioniranja Veleučilišta - rekao je dekan Veleučilišta, Igor Klopotan.

MEV-online-obrana-20207.jpg

MEV-online.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci