Obilježavanje Međunarodnog dana rijeke Drave u Varaždinu Foto: VV arhiva / ilustracija

Obilježavanje Međunarodnog dana rijeke Drave u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 22.9.2019. u 21:00h | Objavljeno u Društvo

I ove nas godine 23. rujna s početkom u 19:30 sati u multimedijalnoj dvorani palače Herzer u Varaždinu očekuje obilježavanje Međunarodnog dana rijeke Drave u organizaciji Grada Varaždina i Sveučilišta Sjever, a u partnerstvu s Gradskim muzejom Varaždin.

- Cilj ovakvog obilježavanja Međunarodnog dana rijeke Drave je promicanja zaštite i razvoja prirodnih i kulturnih vrijednosti dravske regije, kao i senzibiliziranje varaždinske javnosti o ovoj temi. Rijeka Drava, iako je međunarodna rijeka, izvire u Italiji, a protječe kroz Sloveniju, Austriju, Mađarsku, ponajviše naša hrvatska, jer većim djelom svog toka protječe upravo kroz Republiku Hrvatsku – rekla je koordinatorica događaja doc.dr.sc. Lovorka Gotal Dmitrović.

U prigodnom programu sudjelovat će udruge koje djeluju na području Grada Varaždina, a kojima je rijeka Drava u fokusu zanimanja. Tako će javnost imati priliku čuti o akcijama "Dan na Dravi", Zelena čistka i "VukoVaraždin", a Sveučilište Sjever će prezentirati smjer Ambalaža, recikliranje i zaštita okoliša u sklopu kojega će studenti, između ostalog, proučavati važnost očuvanja okoliša.

Naravno, obilježavanje Međunarodnog dana rijeke Drave i ove godine završava otvaranjem izložbe. Ove godine kroz likovne radove predstavit će se autorica Marija Vuković. Izložba će za javnost biti otvorena do 29. rujna. Događaj je besplatan i otvoren za javnost.

MDR_Drave_2019_-_plakat.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci