NOVO Kinološko društvo Varaždin organizira tečaj pripreme pasa i vodiča za izložbe Foto: Ilustracija

NOVO Kinološko društvo Varaždin organizira tečaj pripreme pasa i vodiča za izložbe

VV | 12.6.2022. u 14:30h | Objavljeno u Društvo

Kinološko društvo Varaždin organizira tečaj pripreme pasa i vodiča za izložbe. Pod vodstvom dva iskusna vodiča (hendlera) Marte Kraš i Bojana Sardelića polaznici škole uče kako pripremiti svojeg četveronožnog ljubimca za što bolji nastup na izložbama. U školi se stječu teoretska znanja vezano uz izložbe, a velika pažnja posvećena je praktičnom dijelu.

- Sve više ljudi pitalo nas je pripremamo li pse za izložbe. Kako smo željeli da to bude na primjerenom nivou, a i vođeni vlastitim iskustvima osmislili smo školu po uzoru na kinološka društva i saveze zapadne Europe - otkrio je voditelj Bojan Sardelić. 

Dodao je kako samo psi s rodovnicom mogu sudjelovati na izložbama, a škola je namijenjena njima i njihovim vodičima.

- Svaki pas je dobrodošao. Ova škola je nadogradnja osnovnom treningu psa u vidu poslušnosti. Psi i njihovi vlasnici kroz školu prolaze sve faze vezano uz izložbu. Od prijave psa za sudjelovanje na izložbi, teoretski dio zadovoljavanja kriterija za stjecanje titula šampionata, praktični dio pravilnog vođenja psa u ocjenjivačkom krugu, a veliki značaj posvećen je savladavanju posebnosti pojedinih pasmina pasa za što boljom prezentacijom. Jako nam je važno da se psi a i vodiči u školi osjećaju ugodno i da im škola nije pritisak - rekao je. 

Škola je osmišljena u nekoliko dijelova. 

- U prvom dijelu radimo teoriju i osnove ringa. U drugom dijelu pažnju posvećujemo na što boljoj prezentaciji, simuliramo stvarne situacije na izložbi, te prilagođavamo treninge individualnim zahtjevima svakog para. U trećem dijelu polaznicima dajemo "tips and tricks“ – male tajne ringa. Treninzi su jednom tjedno – četvrtkom u popodnevnim satima. S polaznicima koji za vrijeme škole sudjeluju na nekoj izložbi, na prvom sljedećem terminu analiziramo rezultat te dajemo savjet kako na sljedećoj izložbi biti još bolji - rekao je.
.
Kako se prijaviti u školu? Na FB stranici Kinološkog društva objavljuju se termini za nove polaznike.