Novi pristupi u odgojno-obrazovnom radu s djecom uživo i u online okruženju

J.Š./Varaždinske vijesti | 19.11.2021. u 08:15h | Objavljeno u Društvo

Sanja Hajdin iz Dječjeg vrtića „Dječji svijet“ aktivno je sudjelovala na znanstveno-stručnom skupu s izlaganjem znanstvenog rada „Promjene u odgojno-obrazovnom radu s djecom u dječjem vrtiću tijekom COVID pandemije“ čiji je koautor i Goran Hajdin, docent Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Znanstveno-stručni skup održan je u Opatiji 11. i 12.11. povodom 10 godina djelovanja OMEP-a Hrvatska (OMEP = Organisation Mondiale pour l'Éducation Préscolaire) pod nazivom „Promjene u RPOO-u – RPOO kao promjena: odgoj i obrazovanje kao odgovor na novo normalno“.

Proteklo razdoblje bilo je izazovno za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te ih je nagnalo na brze i kreativne poteze prilagođavanja na nove okolnosti. Unatoč izazovnim vremenima, dobrobit djeteta je uvijek ostala u fokusu Dječjeg vrtića „Dječji svijet“.

U radu je stavljen naglasak na nove pristupe u odgojno-obrazovnom radu s djecom uživo i u online okruženju, te na primjenu, korisnost i način korištenja alata informacijsko komunikacijskih tehnologija u radu s djecom i komunikaciji s obiteljima djece.