Novi Marof: Stotine mališana i njihovih roditelja sudjelovali na 5. Dječjem fašniku v Marofu Foto: Grad Novi Marof

Novi Marof: Stotine mališana i njihovih roditelja sudjelovali na 5. Dječjem fašniku v Marofu

M.N./V.V. | 23.2.2020. u 15:02h | Objavljeno u Društvo

U velikoj je povorci sudjelovalo čak 16 skupina mališana iz DV Novi Marof, DV Bambi Novi Marof, DV Anđeo Oštrice, DV Leptirić iz Ljubeščice i DV Zeko Varaždin te pomladak KUD-a Remetinec, pomladak KUD-a Marof, Plesni studio Spin box, Fitness plesni studio M – FIT.

Pod budnim okom djelatnika Policijske postaje Novi Marof, kolona je krenula od gradskog vrtića Novi Marof, Zagorskom ulicom do Kulturnog centraIvan Rabuzin”, gdje su se skupine na vanjskoj pozornici predstavile brojnim okupljenim građanima.

- I ove se godine pokazalo da je Dječji fašnik v Marofu pun pogodak. Svaki put sudjeluje sve više mališana, a oni i njihove tete i ovoga su puta pokazali maštovitost i potrudili se da maske budu doista atraktivne i neponovljive. Upravo stoga, za svoj su trud nagrađeni svi jer svi su pobjednici. Zahvaljujem svim skupinama, njihovim voditeljima, posjetiteljima i svima koji su pomogli u realizaciji manifestacije - izjavila je u ime glavnog organizatora Renata Horvatić, voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Novog Marofa.

Suorganizator Dječjeg fašnika v Marofu je POU Novi Marof, a pokrovitelj manifestacije je Grad Novi Marof koji je za sve sudionike osigurao besplatne krafne. Unatoč tome, mališani nisu imali milosti prema gradonačelniku Siniši Jenkaču koji im je morao predati vlast i ključeve grada.

- Drago nam je da smo postali prepoznati, da sve više naših domaćih vrtića, školskih skupina, ali i naših susjeda iz Ljubešćice i Varaždina sudjeluje u ovom mimohodu.  Veseli me da su se ove godine maskirali i njihovi roditelji i tako je ovaj fašnik prerastao u pravu obiteljsku feštu - zadovoljno je kazao gradonačelnik Jenkač.

Dodao je da posljednjih godina gradska Turistička zajednica organizira brojne  manifestacije koje privlače sve više sudionika i posjetitelja.

- Kao gradonačelnik mogu reći da iz tjedna u tjedan ovdje imamo različita događanja. Primjerice, u petak i subotu bilo je ovdje više od 300 natjecatelja koji su sudjelovali na Međunarodnom natjecanju učenika osnovnih glazbenih škola. Svaki tjedan nova događanja, tako da možemo reći da se dogodilo ono čemu smo se nadali i stremili - Kulturni centar „Ivan Rabuzin” postao je središte društvenog života Novog Marofa, a posebno mi je drago što u svim tim brojnim manifestacijama i aktivnostima sudjeluju naše ustanove te glazbena, osnovna i srednja škola. Doista možemo biti ponosni što imamo bogatu kulturnu i društvenu scenu grada - zaključio je Jenkač.