Novi Erasmus+ projekt u Ludbregu: Uspostavljanje koncepta STE(A)M razreda u predškolskom obrazovanju Foto: Grad Ludbreg / ilustracija

Novi Erasmus+ projekt u Ludbregu: Uspostavljanje koncepta STE(A)M razreda u predškolskom obrazovanju

Varaždinske vijesti | 1.8.2020. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Gradu Ludbregu odobren je novi projekt iz Erasmus+ programa Europske unije pod nazivom Establishing of STE(A)M classroom concept in pre-school education (hrvatski prijevod: Uspostavljanje koncepta STE(A)M razreda u predškolskom obrazovanju), akronim: STE(A)M kids (hrvatski prijevod: STE(A)M djeca).

Ukupna vrijednost projekta iznosi 211.152 eura. Partneri na projektu su dječji vrtići, javne ustanove, razvojne agencije te mala i srednja poduzeća te poduzetnički inkubator iz Sjeverne Makedonije, Bugarske, Turske i Hrvatske.

Ideja projekta je uspostaviti STE(A)M koncept učionice u dječjim vrtićima kao obrazovni pristup koji koristi znanost, tehnologiju, inženjerstvo, umjetnost i matematiku kao pristupne točke za razvoj različitih socijalnih, kognitivnih, istraživačkih vještina kod djece predškolske dobi. Projekt uključuje izradu i primjenu posebno dizajnirane opreme od strane iskusnih stručnjaka koja će u kombinaciji s praktičnim usavršavanjem odgajatelja u dječjim vrtićima omogućiti da razviju vlastiti pristup obrazovanju za provođenje STE(A)M aktivnosti.

Glavni ciljevi projekta su: poboljšati kvalitetu i atraktivnost procesa predškolskog odgoja i obrazovanja u regijama četiri jedinice lokalne samouprave iz Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Turske i Bugarske; poboljšati kompetencije i vještine odgajatelja u predškolskim ustanovama povećanjem njihove teorijske pozadine i uvođenjem nove „learning by doing“ metode za teme povezane sa STEAM; uspostaviti strateško partnerstvo između različitih društveno-ekonomskih vrsta organizacija radi povećanja razine kvalitete obrazovnog procesa.

Projekt započinje s implementacijom u studenom 2020. godine.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci