NOVA AKADEMSKA GODINA Kako će se odvijati nastava na fakultetima i hoće li studenti trebati Covid potvrde?

| 27.9.2021. u 15:50h | Objavljeno u Društvo

Studenti Sveučilišta Sjever već tjedan dana griju klupe! Nastava za studente prve godine preddiplomskih studijski programa u oba sveučilišna centra, Varaždinu i Koprivnici počela je 20. rujna i to na klasičan, kontaktni način uživo.

- Nastava se održava uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera, što podrazumijeva obavezan razmak, nošenje zaštitne maske, dezinficiranje ruku te vođenje evidencije dolazaka i prisustva na nastavi u svrhu zaštite zdravlja studenata, nastavnika te svih zaposlenika Sveučilišta Sjever. Na ulazu u sveučilište studenti, zaposlenici, stranke i posjetitelji obvezni su izmjeriti tjelesnu temperaturu na postavljenim samostojećim terminalima za kontrolu tjelesne temperature i moraju nositi masku, a u slučaju povišene temperature obavezno moraju napustiti prostorije sveučilišta - kažu na Sveučilištu Sjever koje novu akademsku godinu započinje s oko 5000 studenata na svim razinama.

Nastava je organizirana tako da su studenti podijeljeni u manje grupe i na nastavu dolaze u zasebnim terminima, ovisno o veličini dvorane, a obavezno je i pridržavanje rasporeda za svoju grupu.

- U tijeku je i formiranje rasporeda i grupa za drugu i treću godinu preddiplomskih studija na kojima će nastava krenuti početkom listopada, kao i za prvu i drugu godinu diplomskih studijskih programa. Sveučilište Sjever nastoji organizirati nastavu tako da se izbjegne miješanje različitih studijskih grupa te smanje gužve na hodnicima čime je mogućnost eventualnog prijenosa bolesti svedena na najmanju moguću razinu, što je i potvrđeno dobra praksa od prošlog, ljetnog semestra - kažu na Sveučilištu Sjever.

Nastava je u ponedjeljak, 27. rujna počela i za studente Fakulteta organizacije i informatike (FOI), na kojem je uvodno predavanje za brucoše održano 24. rujna. FOI starta s hibridnim modelom nastave.

- FOI je jedan od vodećih fakulteta u primjeni e-učenja, tako da ćemo za naše visokorizične studente osigurati kvalitetnu online sinkronu i asinkronu nastavu uz pripremljene digitalne nastavne materijale. S obzirom na to da ćemo provoditi hibridnu nastavu, izvršili smo i niz priprema za provođenje nastave, od kupnje nove specifične opreme u dvoranama do uobičajenih priprema vezano uz naš LMS sustav Moodle na kojem se nalaze digitalni nastavni materijali za sve naše kolegije - kažu na FOI-ju, na kojem je priprema rasporeda za izvođenje nastave bila izuzetno zahtjeva zbog nedostatnih prostornih kapaciteta fakulteta.

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...