Noć muzeja okupila više od 800 posjetitelja

VV | 21.5.2017. u 14:02h | Objavljeno u Društvo

U subotu, 20. svibnja, održana je Europska noć muzeja. Bila je to 13. po redu manifestacija koja se svake godine, u koordinaciji Francuske muzejske direkcije, te pod pokroviteljstvom Vijeća Europe i UNESCO ICOM-a (Međunarodnog vijeća muzeja), održava u tisućama europskih muzeja, uz Međunarodni dan muzeja. Gradski muzej Varaždin u toj priredbi sudjeluje svake godine, i to od samoga početka.

Stalni postav Kulturnopovijesnog odjela u Starome gradu, stalni postav Entomološkoga odjela Svijet kukaca u palači Herzer te izložba "Ivan Kukuljević Sakcinski – začetnik hrvatskog identiteta" u palači Sermage bili su besplatno otvoreni za razgled od 20 do 24 sata, a obišlo ih je oko 800 posjetitelja.

U Starome gradu održao se i posebni program pod nazivom Muzejske priče, koji su za posjetitelje pripremili učenici III. c razreda iz Prve osnovne škole u Varaždinu sa svojom učiteljicom Sonjom Tušek-Podobnik.

U povodu obilježavanja Svjetskog dana kulturne raznolikosti u Žitnici GMV-a održan je treći po redu program Speculum "Tamo gdje sve počinje", u organizaciji Modernist nakladništva.