Niz zanimljivih predavanja u sklopu 64. Planinarskog tjedna

| 20.11.2022. u 13:00h | Objavljeno u Društvo

Govorit će se o planinama Sjeverne Amerike, Škotske i Islanda, tritisućnjacima dostupnim iz Varaždina u jednom danu, Nepalu i speleološkim objektima, a predstaviti dječja planinarska početnica

Niz zanimljivih predavanja vezanih uz planinarstvo priređuje Planinarsko društvo Ravna Gora Varaždin od 21. do 25. studenog u dvorani varaždinske Gradske knjižnice i čitaonice “Metel 0žegović”.

U sklopu 64. Planinarskog tjedna u ponedjeljak će Siniša Golub imati predavanje “Misliti poput planine” tijekom kojeg će govoriti o planinama Sjeverne Amerike, Škotske i Islanda te  što su ga one naučile. Dan kasnije zagrebački visokogorac i romantik Matej Perkov održat će predavanje “Planinarenje je način izražavanja” u sklopu kojeg će predstaviti svoju novu knjigu, dječju planinarsku početnicu.

U srijedu slijedi predavanje Vjerana Marića “Jednodnevni tritisućnjaci” o vrhovima iznad 3.000 metara koji su dostupni iz Varaždina u jednom danu.  Predzadnjeg dana Viki Grošelj, koji je već održao više od 30 predavanja u sklopu Planinarskog tjedna, ima predavanje “Križ preko Nepala održati”, a posljednjeg dana na rasporedu je predavanje Valentine Kraš o istraživanju speleoloških objekata.

Predavanja počinju u 18 sati, a ulaz je slobodan.