Nije sigurno za prehranu: Laneno ulje Schneekoppe Classic povlači se s tržišta Foto: ilustracija

Nije sigurno za prehranu: Laneno ulje Schneekoppe Classic povlači se s tržišta

I.D./Varaždinske vijesti | 16.3.2016. u 08:09h | Objavljeno u Društvo

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da se s tržišta povlači Schneekoppe laneno ulje classic, 250 ml, s rokovima uporabe: 12.05.2016. i 06.08.2016.

Naime, putem EU RASFF sustava zaprimljena je obavijest o nalazu policikličkih aromatskih ugljikovodika (PAH4 – kombinacija benzo(a)pirena, benzo(a)antracena, benzo(a)fluorantena i crisena) u hladno prešanom lanenom ulju SCHNEEKOPPE LANENO ULJE CLASSIC, 250 ml, proizvođača R&S Pflanzenöle GmbH, na njemačkom tržištu. Dio proizvoda isporučen je i na tržište Republike Hrvatske.

- Utvrđeno je da proizvod nije siguran za prehranu ljudi budući da sadrži policikličke aromatske ugljikovodike (PAH4) u koncentracijama koje prelaze najveću dopuštenu količinu propisanu Uredbom Europske komisije 1881/2006 - priopćeno je iz ministarstva.

Distributer ovih proizvoda, tvrtka Müller trgovina Hrvatska d.o.o.,  dobrovoljno je  pokrenula opoziv predmetnih proizvoda, a kupce obavještavaju da se radi zamjene proizvoda ili povrata novca obrate osoblju u njihovim poslovnicama.

Dodatni podaci o proizvodu:
Proizvođač:  R & S Pflanzenöle GmbH
Distributer: Müller trgovina Hrvatska d.o.o.
Pakiranje: 250 ml
Rokovi uporabe:  12.05.2016. i 06.08.2016.
Zemlja podrijetla:  Njemačka

Obavijest se odnosi isključivo na navedene proizvode, navedenih rokova uporabe.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci