Nesavršene žene i muškarci u savršenim odijelima: Prvak drame u modnoj ulozi

VV | 30.6.2021. u 13:30h | Objavljeno u Društvo

Varteksova kampanja "Nesavršene žene i muškarci u savršenim odijelima" dosad je ugostila brojna poznata lica koja se ističu kako svojom karizmom i talentom, tako i strašću koju urezuju u svaki djelić svog posla. U bezvremenska Varteksova odijela, koja im stoje kao salivena, "uskočili" su tako chefovi, sportaši, glazbenici, poduzetnici, znanstvenici i menadžeri, a sada je red došao na jednog glumca, točnije dramskog prvaka koji već više od tri desetljeća žari i pali kazališnim daskama i filmskim platnima, čovjeka dojmljivog karaktera i istančanog smisla za stil - Livija Badurinu. Glumac je u savršenom odijelu pozirao, a gdje drugdje, nego u svom "drugom domu", na daskama koje život znače, u zagrebačkom HNK, kazalištu u kojem igra još od davne 1997. godine. Livio je na najbolji način interpretirao svoj osobni stil u Varteks odijelima po uzoru na nostalgičnu klasiku 20.stoljeća. Uloga velikog Gatsby-ja ili bonvivana u Dubrovačkoj ljetnoj noći čini se kao glumčeva neizbježna konstanta, a kada tome dodamo još i oskarovski hollywoodski glamur njegova sposobnost prilagodbe trenutku i emociji tek tada najviše dolazi do izražaja.

Livio njeguje autentičan stil odijevanja premda se čini da se prema odijevanju odnosi posve neopterećeno i ležerno. To uostalom, potvrđuju i brojne titule kojima je proglašen najbolje odjevenim muškarcem. I na samom kraju možemo konstatirati da u savršenom odijelu s Varteksovim potpisom Livio još jednom potvrđuje titulu najbolje odjevenog muškarca.

Kampanja “Nesavršeni”: https://www.varteks.com/nose-varteks/

Neka od dosadašnjih lica koja su se pojavila u kampanji “Nesavršeni”: Mate Rimac, Mrle i Prlja LET3, Gordan Lauc, Toni Milun, Slavko Sobin, Edo Maajka, Damir Vanđelić, Zoran Vakula, Vojko V, Lada Tedeschi Fiorio, Ivan Pažanin...

Livio Badurina

Premda je javnosti većinom poznat kao kazališni glumac, Livio Badurina čovjek je s mnogo talenata i interesa. Rođen je 1965. godine u Rijeci, Akademiju dramske umjetnosti završio je u Zagrebu, šest sezona bio je član Drame SNG u Mariboru, a osim što je član ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu od 1997. godine, neko vrijeme je radio i kao asistent na odsjeku glume na Akademiji.

Od početka svoje karijere do danas igrao je nebrojeno mnogo uloga, kako na daskama domaćih kazališta, pa tako i na onim europskima, podjednako uvjerljivo tumačeći posve različite junake, a osim na pozornici gledali smo ga i u televizijskim dramama i filmovima - u posljednje vrijeme, u hit seriji "Novine", "Dnevniku Diane Budisavljević" i filmu "Zora" Dalibora Matanića. Za svoj rad Badurina je ovjenčan brojnim nagradama, pa čak i onima za najbolju žensku ulogu koju je dobio igrajući Lauru u "Dundo Maroju" Marina Držića, a od 2008. godine nosi titulu prvaka drame.

No, gluma nije jedini interes Livija Badurine. Glumac se, između ostalog, strastveno bavi i fotografijom, svoje fotografije izlagao je i na samostalnim izložbama, a dokumentirajući živote glumaca "iza scene", najčešće na njima svoje mjesto nalaze trenuci s filmskih setova ili oni u kojima nastaju kazališne predstave - nešto poput dnevnika koji, sačinjen od niza fragmenata, priča zaokruženu priču.

U svemu što radi, bilo da je riječ o glumi ili o fotografiji, neizostavno upliće neki samo svoj stil, poseban osjećaj za estetiku, smisao za lijepo. Livio njeguje autentičan stil odijevanja premda se čini da se prema odijevanju odnosi posve neopterećeno i ležerno, a to, uostalom, potvrđuju i brojne titule kojima je proglašen najbolje odjevenim muškarcem. U savršenom odijelu s Varteksovim potpisom jedno je jasno - titulu najbolje odjevenog muškarca možemo još jednom potvrditi.

Označeno u