Nema Špancirfesta, ali ima Vinskog grada: uz veliki izbor vina, u ponudi gin tonic, kokteli, likeri i rakije Foto: Ilustracija

Nema Špancirfesta, ali ima Vinskog grada: uz veliki izbor vina, u ponudi gin tonic, kokteli, likeri i rakije

VV | 3.8.2020. u 14:39h | Objavljeno u Društvo

Bez obzira na otkazivanje ovogodišnjeg Špancirfesta,uz podršku Grada Varaždina i Turističke zajednice grada Varaždina, Vinski grad će se održati i to od 21. do 30. kolovoza na novoj lokaciji.

Za postavljanje omiljene vinske oaze odabrana je zelena površina ispred Starog grada gdje će se predstaviti najbogatija ponuda dosad, potvrđuju organizatori iz tvrtke Vinart.

- Dovoljno velika površina omogućit će poštivanje svih epidemioloških mjera kako bi posjetitelji mogli bezbrižno uživati u svojim popodnevima. Radno vrijeme Vinskog grada bit će od 17 do jedan sat iza ponoći, a kao i dosad, posjetitelji će trebati zamijeniti novac za kupone odnosno wine money, zatim unajmiti staklenu čašu za 30 kuna te kušati vina iz cijele Hrvatske i inozemstva. Iz okolice Varaždina dolaze DeMar, Dvorac Maruševec, Mežnarić i Kopjar, a Međimurje će predstavljati Belović, Dvanajščak Kozol, odnosno Vina DK, Lovrec, Novak Boris, Preiner, Štampar i Tomšić. Od Slavonaca predstavit će se Krauthaker, Kutjevo d.d. i PP Orahovica, a vinare Istre zastupat će udruga Vinistra. Iz Dalmacije dolazi Skaramuča, a iz inozemstva dolaze Puklavec Family Wines i Tikveš, a uz gin tonic i druge koktele, ponudu stranih vina imat će Roto Svijet pića. Novost u ponudi su vrhunski likeri i rakije tvrtke Good Spirit, a za ponudu prigodne hrane kao i dosad pobrinut će se Vindija i zagrebački Cheese bar sa svojim delicijama. Glavni partner Vinskog grada je mineralna voda Römerquelle - poručuju organizatori.

Označeno u