Ne propustite predavanje i raspravu o umjetnoj inteligenciji i budućnosti Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Ne propustite predavanje i raspravu o umjetnoj inteligenciji i budućnosti

VV | 2.11.2023. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

U subotu, 4. studenog s početkom u 10 sati u Muzeju Međimurja Čakovec (multimedijalna dvorana Riznice Međimurja) održat će se predavanje i panel rasprava o umjetnoj inteligenciji pod nazivom "Umjetna inteligencija i što nam donosi u budućnosti".

- Ovaj događaj organiziran je u suradnji udruga Mladi informatički stručnjaci (MIS) i Međimurskim informatičkim klubom (MIK), Fakulteta organizacije i informatike Varaždin (FOI) te uz podršku Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje. Cilj nam je pružiti dublji uvid u trenutni razvoj umjetne inteligencije i njezin značaj za budućnost - poručuju organizatori.

AI-future-m1.jpg

Uz uvodno predavanje o umjetnoj inteligenciji, koje će pružiti sveobuhvatan pregled onoga što ona predstavlja, održat će se i panel rasprava, na kojoj će se razmotriti prilike i prijetnje, primjena u praksi, etička pitanja, ali i kako umjetna inteligencija oblikuje našu svakodnevicu.

- Ovo je prilika za sve koji su znatiželjni i žele bolje razumjeti kako će se umjetna inteligencija razvijati i mijenjati naše živote. Bilo da ste učenik, student, profesionalac, poduzetnik ili jednostavno ljubitelj tehnologije, dobrodošli ste! Ne propustite ovu priliku da saznate više o jednoj od najuzbudljivijih tehnoloških revolucija današnjice. Umjetna inteligencija je s nama, a budućnost je u našim rukama - poručuju organizatori.