Natjecanje u razvrstavanju otpada: Dobitnici će se nagraditi kišobranom s logotipom projekta Foto: VV/Arhiva

Natjecanje u razvrstavanju otpada: Dobitnici će se nagraditi kišobranom s logotipom projekta

Varaždinske vijesti | 3.2.2020. u 10:28h | Objavljeno u Društvo

Grad Varaždin provodi projekt PROMO čija je svrha informativnim aktivnostima građane upoznati s postignutim ciljevima i ostvarenim rezultatima u području gospodarenja otpadom kako bi mogli pratiti napredak. Za održivo gospodarenje otpadom nužna je suradnja svih dionika države, lokalne samouprave i građana.

U skladu s motom projekta "NEMA VIŠE KANTICE ZA SVE" na području projekta provodimo natjecanje kućanstava u razvrstavanju otpada. Kućanstva koja su u drugoj polovici 2019. godine proizvela najmanje miješanog komunalnog otpada i time najviše doprinijela uspješnom razvrstavanju otpada, za nagradu će dobiti poklon u obliku kišobrana s logotipom projekta PROMO, a obavijest o načinu preuzimanja nagrade biti će dostavljena uz mjesečni račun za odvoz otpada za siječanj 2020. godine.

Za sudjelovanje u natjecanju nije potrebna prijava. Na temelju službenih podataka o količini predanog otpada nagradu će dobiti najboljih 2.500 kućanstava u obiteljskim kućama i najboljih 2.500 kućanstava u višestambenim zgradama na području grada Varaždina. Dodatnu nagradu u obliku kišobrana dobit će i 150 apsolutno najboljih kućanstava koja su tijekom cijele 2019. godine predala najmanju količinu miješanog komunalnog otpada u odnosu na sva kućanstava koja su korisnici usluga odvoza otpada.

Osim na području grada Varaždina, nagrade u obliku kišobrana dobit će i najbolja kućanstva na preostalom području projekta PROMO i to kućanstva u općinama Mali Bukovec, Sveti Đurđ, Vidovec, Veliki Bukovec kao i u gradovima Varaždinske Toplice i Vodice.

Ovime želimo zahvaliti građanima koji su primarnom selekcijom na kućnom pragu uložili najviše vlastitog truda i bitno doprinijeli rezultatima cijelog sustava gospodarenja otpadom. Smanjenjem otpada koji svakodnevno proizvodimo možemo smanjiti njegov štetan utjecaj i uštedjeti.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci