Natalija Martinčević u posjetu predsjedniku Republike Angole

vv | 2.11.2023. u 15:00h | Objavljeno u Društvo

Predsjednica Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskoga sabora Natalija Martinčević boravila je Luandi (Angola) gdje je bila u posjetu predsjedniku Angole JoauLourencu, a nazočila je i posebnom prijemu koji je za predsjednike parlamenata i šefove delegacija upriličio predsjednik Republike Angole.

U Luandi se od 23. do 27. listopada održavala 147. skupština Interparlamentarne unije te je sudjelovalo  više od 1700 sudionika iz 130 zemalja. Tema skupštine je "Djelovanje parlamenata za mir, pravdu i jake institucije (SDG 16), a u okviru glavne rasprave zastupnicima se obratila Martinčević upozorivši na ozbiljnost situacije, eskalacije ratnih sukoba i probleme migracija na EU granicama.

Uz predsjednicu Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskog sabora Nataliju Martinčević, na Skupštini je sudjelovao i član Izaslanstva Hrvatskog sabora Ivan Čelić. Hrvatska delegacija sudjelovala je i u radu Foruma žena, Skupine 12+, Savjetodavne skupine za zdravstvo.

Za vrijeme Skupštine, Izaslanstvo je održalo bilateralni sastanak s predsjednicom parlamenta Tanzanije, dr. TulijomAckson, novoizabranom predsjednicom Interparlamentarne unije i trenutnom predsjedavajućom afričke geopolitičke skupine. Također je održan bilateralni sastanak s Izaslanstvom Indonezije u kojem je obostrano istaknuta ocjena o izvrsnim međuparlamentarnim odnosima između dvije zemlje.

Galerija slika