Nastavlja se proslava Antunova v Marofu: koncert Vanne vrijedilo je vidjeti i čuti!

VV | 12.6.2022. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

Ovogodišnje izdanje "Antunova v Marofu, obilježavanje Dana Grada Novog Marofa i blagdana sv. Antuna Padovanskog, nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, ponovo je privuklo velik broj građana i posjetitelja. Program je službeno počeo 31. svibnja. Uz svečani dio u petak, otvorenje šetnice Miljenka Banića i svečanu sjednicu Gradskog vijeća, svoj su dio imali i članovi ŠRD-a Novi Marof te malonogometaši.

Voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Novog Marofa Renata Horvatić zadovoljna je kako se manifestacija odvijala u protekla dva dana.

– Imali smo prepun prostor kod Kulturnog centra s promocijom pastrve iz Belskog dola u organizaciji Športskog ribolovnog društva, uz pomoć udruge Pinta i Ribogojilišta Belski dol. U dječjem kutku imali smo odličnu radionicu s velikim interesom djece. Počeo je i turnir u malom nogometu, a u Staroj školi bio je koncert JamIT. Naravno, centralni dio je bio izvrstan nastup Vanne, kojeg je vrijedilo vidjeti i čuti – rekla je Horvatić.

Brojna događanja nastavljena su u subotu. U Novom Marofu je održana i javnozdravstvena akcija s ciljem prevencije raka debelog crijeva u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije i ILCO društva Varaždin.

– Počelo je se veselom dječjom biciklijadom u Zagorskoj ulici. ŠRD Strmec je promovirao nordijsko hodanje, a likovnjaci su imali zanimljivo druženje pod nazivom "Kist i vino“. Sljubljivanje umjetnosti konzumacije vina i slikanja je pun pogodak ove godine. I u subotu nije nedostajalo gastronomske ponude u organizaciji LD Vepar, Pinte i obrtnika. Novost je bilo drive in kino za klince u dječjem kutku. A veliko finale bilo je uz grupu Vatra – dodala je Horvatič.

Današnje prijepodne donosi natjecanje u gađanju glinenih golubova u organizaciji LD Grebengrad, predstavljanje Nemirnih uMirovljenika, ali i oldtimer vozila. Poslijepodne je rezervirano za folklorni festival te međunarodni festival poezije, a večer za koncert Gazda.

Dodajmo da će u ponedjeljak, na sam blagdan sv. Antuna Padovanskog, 13. lipnja, od 18.15 sati biti blagoslov djece, a potom procesija uoči svečane svete mise u 19 sati.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač pozvao je sugrađane i goste da sudjeluju u nastavku programa.

– Veseli nas ovakav odaziv. I naših udruga koje se predstavljaju svojim aktivnostima i sudjeluju u manifestaciji, ali i građana i gostiju iz drugih dijelova Varaždinske i susjednih županija. Program je bogat, za svakog ima ponešto i siguran sam da će svi koji posjete Novi Marof ovih dana otići zadovoljni – kazao je Jenkač.

Nakon ponedjeljka, Antunovo V Marofu s brojnim programima nastavlja se od 15. do 25. lipnja.