Naši strukovnjaci sjajni na WorldSkills Croatia: imamo najboljeg stolara, soboslikaricu i tu nije kraj! Foto: Ilustracija/Facebook WorkSkills Croatia 2023; Facebook Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin

Naši strukovnjaci sjajni na WorldSkills Croatia: imamo najboljeg stolara, soboslikaricu i tu nije kraj!

VV | 13.5.2023. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

Učenici iz Varaždinske županiji bili su iznimno uspješni na ovogodišnjem Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2023, najvećem događaju u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najvećem strukovnog natjecanju u ovomu dijelu Europe.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih objavila je službene i konačlne rezultate ovogodišnjeg državnog natjecanja. Učenici su se natjecali u čak 49 različitih kategorija. Uz učenike Elektrostrojarske te Strojarske i prometne škole Varaždin, čije smo rezultate već objavili, uspješni su bili i učenici drugih varaždinskih srednjih škola.

- Odlični rezultati Strojarske i prometne škole na regionalnim natjecanjima WorldSkills Croatia

- WORLDSKILLS CROATIA Sjajan uspjeh učenika Elektrostrojarske škole!

Prema rezultatima koji su objavljeni, Tin Gizdavec iz Srednje strukovne škole Varaždin najbolji stolar u Hrvatskoj, a Danira Mašanski, također iz te škole, najbolja soboslikarica! Luka Cerovečki i Mirela Kovačić osvojili su prvo mjesto, odnosno zlatnu medalju u kategoriji Dizajn modnih dodataka, dok je u kategoriji Modni dizajn i tehnologija srebrnu medalju kući odnijela Klaudija Plantak! Nina Horvat, također učenica Srednje strukovne škole osvojila je osmo mjesto u kategoriji Izrada modnog proizvoda, a u kategoriji Pekarstvo predstavnica Srednje strukovne škole Klara-Anastasia Pavlinek bila je peta. 

345029965_775842037431160_1836117984077473957_n.jpg

Uspješni su bili i predstavnici Srednje škole Arboretum Opeka: Ana Marija Vugrinec osvojila je drugo mjesto, odnosno srebrnu medalju u Cvjećarstvu, Danijel Sever najbolji je pomoćni kuhar u Hrvatskoj, dok je Viktorija Puškadija u kategoriji Veterina zauzela sedmo mjesto.

Vrlo dobre rezultate ostvarili su i učenici Strojarske i prometne škole Varaždin. Uz Leona Hatzea, Karla Modrića, Lovru Kreša i Leona Kefelju, o kojima smo već izvijestili, Filip Herceg iz Strojarske i prometne škole Varaždin osvojio je sjajno, treće mjesto u kategoriji Prometna tehnologija, a Matej Mišak bio je peti u Vožnja motornih vozila. Sabastijan Vuk, također učenik ove škole, osvojio je sedmo mjesto u Automehatronici.

Nina Kraus Jagić iz Srednje škole Ludbreg osvojila je prvo mjesto u kategoriji Prodajnih vještina, u kojoj je drugo mjesto osvojila Ida Kovačić iz Gospodarske škole Varaždin. Iz te škole, Borna Grdak osvojio je peto mjesto u kategoriji Poslovanje recepcije hotela dok je Petra Bukal bila je peta u kategoriji Kuharstvo. Drugo mjesto, odnosno srebrnu medalju osvojila je i Helena Rižmarić, također učenica Gospodarske škole Varaždin, i to u kategoriji Tajničko poslovanje.

graditeljska_1.jpg

Učenica Gabriela Husnjak iz Graditeljske prirodoslovne i rudarske škole osvojila je prvo mjesto u kategoriji Arhitektonska tehnologija, dok su Marin Biškup i Kevin Skupljak u kategoriji Zidarstvo završili na trećem mjestu! Učenica Janja Malić okitila se srebrnom medaljom u kategoriji Eko laboratorij.

Emanuel Conar iz Srednje škola s pravom javnosti u Maruševcu bio sedmi u kategoriji Zdravstvena njega.

Izabrani su i najbolji radovi za WSC smotre 2023., za što je online glasanje trajalo do 20. travnja. Na temelju glasova i stručne ocjene Prosudbenog povjerenstva za WSC smotre 2023. odabrani su najbolji radovi, a uz prvo mjesto koje je sa svojim radom "Čudesna priroda" osvojila Ana Bobić iz Elektrostrojarske škole Varaždin u kategoriji Grafičke i audiovizualne tehnologije, rad "Ekologija - jučer, danas, sutra" učenika Melani Živko i Taše Husnjak (mentorica Marina Viljevac) iz Gospodarske škole Varaždin u kategoriji WSC smotra radova za učenike s teškoćama osvojio je prvo mjesto! Prvo mjesto osvojio je i rad učenika Martina Perica, Marije Kokolek i Viktorije Kraus (mentor Željko Posavec" pod nazivom "Nožni miš za osobe s oduzetim ili oštećenim gornjim ekstremitetima".

Čestitke svim učenicima na sjajnim rezultatima i njihovim mentorima!