Nakon posjeta "valentinovskog poštara", u OŠ Vidovec obilježili Svjetski dan čitanja naglas Foto: Osnovna škola Vidovec

Nakon posjeta "valentinovskog poštara", u OŠ Vidovec obilježili Svjetski dan čitanja naglas

I.D./Varaždinske vijesti | 19.2.2017. u 19:29h | Objavljeno u Društvo

Iza učenika i učitelja Osnovne škole Vidovec još je jedan zanimljiv tjedan ispunjen brojnim aktivnostima.

Čitateljski klub, pod vodstvom profesorice hrvatskog jezika Sanje Biškup, tako je povodom Valentinova pozvao sve zaljubljene učenike i učenice na pisanje ljubavnih pisama svojim simpatijama. U školskom holu nalazila se "čarobna kutija" u koju su učenici ubacivali ljubavna pisma naslovljena imenom, prezimenom i razredom svoje simpatije.

Na samo Valentinovo, 14. veljače, "valentinovski poštar" Lovro Hleb, učenik 6.c razreda, uručivao je ljubavna pisma svim učenicima nižih i viših razreda. Učenica 6. b razreda Elena Vrbanec primila je čak 10 ljubavnih pisama te je primila i slatko valentinovsko iznenađenje.

Dva dana kasnije, 16. veljače, na Svjetski dan čitanja naglas, Čitateljski je klub pozvao sve zainteresirane učenike i učitelje u školsku knjižnicu, gdje su svi zajedno uživali u glasnom čitanju omiljenih slikovnica iz djetinjstva, tekstova iz najboljih časopisa i ulomaka iz najdražih knjiga.

- Čitanje naglas razvija vještinu slušanja, obogaćuje rječnik, razvija maštu i utječe na uspješan razvoj djeteta. Čitajmo naglas gdje god i kad god stignemo, čime podržavamo i nacionalnu kampanju "Čitaj mi!". Svjetski dan čitanja naglas trebao bi pokazati svijetu kako pravo na čitanje i pisanje pripada svima. Djeca i odrasli širom svijeta, slaveći moć riječi, kreiraju društvo koje će omogućiti svakom, baš svakom djetetu, pravo na obrazovanje te pristup knjigama i tehnologiji - istaknula je profesorica Sanja Biškup.